Przepisy mojej babci: Owocowa fantazja – przesłała Martyna J.

Owocowa fantazja

Przepis dla 4 osób; Porcja: 300 kcal; Przygotowanie: 30 minut.

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonych owoców jagodowych (mix truskawek, malin porzeczek)
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 8 podłużnych biszkoptów
  • 1 opakowanie budyniu malinowego
  • 0,5 litra mleka
  • Małe bezy do dekoracji (8-12 sztuk)

Przygotowanie:

Owoce wysyp do rondla, wlej sok pomarańczowy, wypsy cukier, podgrzewaj na wolnym ogniu, żeby je rozmrozić. Przygotuj 4 szklanki lub puchary, do każdego naczynia wrzuć po dwa połamane biszkopty. Budyń przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, wykorzystując pół litra mleka. Owoce przełóż na biszkopty, na nie wlej porcję budyniu, udekoruj bezami, podawaj na ciepło. Jeśli wolisz chłodny budyń, wystudź deser. DO tego deseru pasuje też budyń śmietankowy. W sezonie mieszankę mrożonych owoców warto zastąpić jagodami lub wiśniami.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (165 głosów, średnia: 4,60 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. aluska  20 lipca 2013 08:50

    pychota 🙂

    Odpowiedz
  2. Masza  29 lipca 2013 10:33

    Słodka,owocowa fantazja,wypróbuję przepis.

    Odpowiedz
  3. kuki  26 lutego 2015 18:54

    można poprosić o zdjęcie??

    Odpowiedz
  4. efffciaa  8 marca 2016 09:32

    Brzmi fajnie , szkoda , że zdjęcia nie ma . Zawsze łatwiej zobaczyć czy dobrze wtchodzi i czy jest łatwe do zrobienia , ja jestem typowym wzrokowcem .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany