Przepisy mojej babci: Krem mascarpone z jagodami – przesłała Martyna J.

Krem mascarpone

Przepis dla: 4 osób; Porcja: 390 kcal; Przygotowanie: 30 minut

Składniki:

  • 200 g jagód
  • 2 łyżki drobnego cukru
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 fix śmietany
  • 8 podłużnych biszkoptów

Przygotowanie:

Jagody posyp drobnym cukrem. Kremówkę ubij z cukrem pudrem i fixem, delikatnie wymieszaj z mascarpone. Podziel masę na dwie części. Do jednej dodaj 2/3 jagód. Przygotuj cztery kieliszki, na dno każdego wrzuć po dwa połamane biszkopty. Na nie wyłóż masę z mascarpone i jagód. Trzecią warstwą będzie jasna masa z mascarpone i kremówki. Na wierzch deseru wyłóż pozostałe jagody. Przed podaniem schłódź w lodówce. Krem mascarpone smakuje wybornie również z malinami albo truskawkami.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (189 głosów, średnia: 4,47 z 5)
zapisuję głos...