Przepisy mojej babci: Deser włoski z migdałami – przesłała Martyna J.
Deser włoski z migdałami
Przepis na: 4 porcje, Porcja: 315 kcal, Przygotowanie: 40 minut
Składniki:
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego
- 1 opakowanie budyniu cappuccino
- 1 litr mleka
- 3 łyżki cukru pudru
- Szklanka śmietanki kremowej
- 1 fix do bitej śmietany
- 2 łyżki płatków migdałowych
Przygotowanie
Budyń czekoladowy przygotuj zgodnie z instrukcją o przelej równe porcje do czterech wysokich szklanek. Odstaw do wystudzenia. Przygotuj budyń cappuccino. Na chłodną warstwę budyniu czekoladowego nałóż cappuccino i wystudź. Migdały upraż na suchej patelni. Śmietankę ubij z cukrem pudrem i fixem, udekoruj nią warstwy budyniu i posyp płatkami migdałów. Zamiast budyniu czekoladowego i cappuccino możesz wykorzystać budynie owocowe.