Łosoś w papilotach z warzywnym spaghetti
Ten przepyszny Łosoś w papilotach będzie ozdobą twego stołu i zrobi dobre wrażenie na każdym gościu,
Łosoś w papilotach z warzywnym spaghetti
Łosoś w papilotach – Przepis na grilla: czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4
Składniki:
- 4 filety z łososia
- 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
- 30 ml oleju
- 60 g masła
- 150 g marchwi
- 1 cukinia
- 1 łyżeczka Pieprzu Cytrynowego – KAMIS
- 1 łyżka Przyprawy Kamis Fit up! Do potraw z ryb i owoców morza – KAMIS
- Sól morska ziołowa w młynku – KAMIS
Sposób przyrządzenia
Łososia oczyść, posyp przyprawą do ryb. Obraną marchewkę pokrój na spaghetti. Zblanszuj w wodzie z solą i cukrem. Z zielonych części cukinii również przygotuj spaghetti, blanszując w tym samym wywarze. Na folii aluminiowej ułóż łososia, posyp pieprzem cytrynowym i solą ziołową. Na wierzchu ułóż masło, następnie warzywne spaghetti. Folię zawiń w kształcie łódki. Piecz na grillu.