Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową

Ten dość oryginalny przepis na gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową to dobra okazja by zaskoczyć wszystkich nowymi smakami.

Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową

Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową

Przepis na grilla: czas przygotowania: 15 min, ilość porcji: 4

Składniki:

  • 6 gruszek
  • 15 ml Octu Balsamicznego KAMIS
  • 50 g cukru
  • 1 passiflora
  • 1 kiwi
  • 2 truskawki
  • 30 g szynki suszonej
  • 20 ml oleju

 

Sposób przyrządzenia

Gruszki obierz, przekrój na pół i wypestkuj. Ocet wymieszaj z cukrem i odparuj do konsystencji syropu. Z owoców przygotuj salsę, krojąc je w drobną kostkę. Gruszki grilluj krótko, ułóż na talerzu. Na gruszki ułóż suszoną szynkę. Dookoła rozłóż salsę owocową. Całość polej sosem z octem balsamico.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (241 głosów, średnia: 4,56 z 5)
zapisuję głos...