Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową

Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową

Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową:

Przepis na grilla: czas przygotowania: 15 min, ilość porcji: 4

Składniki:

  • 6 gruszek
  • 15 ml Octu Balsamicznego KAMIS
  • 50 g cukru
  • 1 passiflora
  • 1 kiwi
  • 2 truskawki
  • 30 g szynki suszonej
  • 20 ml oleju

 

Sposób przyrządzenia

Gruszki obierz, przekrój na pół i wypestkuj. Ocet wymieszaj z cukrem i odparuj do konsystencji syropu. Z owoców przygotuj salsę, krojąc je w drobną kostkę. Gruszki grilluj krótko, ułóż na talerzu. Na gruszki ułóż suszoną szynkę. Dookoła rozłóż salsę owocową. Całość polej sosem z octem balsamico.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (192 głosów, średnia: 4,65 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Masza  29 lipca 2013 12:19

    Narobiłam sobie apetytu na gruszki.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany