Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową
Ten dość oryginalny przepis na gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową to dobra okazja by zaskoczyć wszystkich nowymi smakami.
Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową
Przepis na grilla: czas przygotowania: 15 min, ilość porcji: 4
Składniki:
- 6 gruszek
- 15 ml Octu Balsamicznego KAMIS
- 50 g cukru
- 1 passiflora
- 1 kiwi
- 2 truskawki
- 30 g szynki suszonej
- 20 ml oleju
Sposób przyrządzenia
Gruszki obierz, przekrój na pół i wypestkuj. Ocet wymieszaj z cukrem i odparuj do konsystencji syropu. Z owoców przygotuj salsę, krojąc je w drobną kostkę. Gruszki grilluj krótko, ułóż na talerzu. Na gruszki ułóż suszoną szynkę. Dookoła rozłóż salsę owocową. Całość polej sosem z octem balsamico.