Przepis na: Zupa ze świeżych szparagów
Zupa ze świeżych szparagów przygotowana według receptury Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka zaskoczy Waszych znajomych! Spróbujcie sami!
Więcej o szparagach przeczytasz poniżej:
Składniki na danie – Zupa ze świeżych szparagów:
- Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g
- wiązka białych szparagów
- woda – 0,75l
- sos sojowy – 1 łyżeczka
- śmietanka słodka 18% -100ml
- śmietana kwaśna 18% – 100ml
- masło – 1 łyżka
- mąka – 1 łyżeczka
- sól, cukier, biały pieprz do smaku
Inny przepis na szparagi
Wykonanie:
- Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
- Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały.
- Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
- Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć.
- Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.
Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka
A może wypróbujesz inne oryginalne przepisy na zupy: