Przepis na: Zupa z kurek

Zupa z kurek

Czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki na danie – Zupa z kurek:

– 50 dag kurek (świeżych lub mrożonych),

– 1 opakowanie Kremowej zupy z kurek Knorr,

– 20 dag kiełbasy,

– 2 Bulionetki domowe drobiowe Knorr,

– 2 l wody,

– 10 dag cebuli,

– 100 g ulubionego makaronu, np. muszelki,

– pół szklanki śmietany,

– 4 jajka przepiórcze ugotowane na twardo,

– posiekana pietruszka,

– szczypta pieprzu,

– szczypta majeranku,

– tłuszcz do smażenia.

Przygotowanie:

  1. Z 2 litrów wody i 2 Bulionetek Knorr przygotuj aromatyczny bulion.
  2. Oczyść i opłucz grzyby. Jeśli są duże, pokrój je na mniejsze kawałki. W przypadku mrożonych kurek najpierw je rozmroź i opłucz. Cebulę obierz i posiekaj, usmaż razem z grzybami.
  3. Kiełbasę pokrój w plastry.
  4. Makaron ugotuj w wywarze, dodaj kiełbasę i grzyby. Wlej śmietankę.
  5. Zupę z kurek Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj do garnka, gotuj przez 10 minut, na koniec przypraw według uznania. Serwuj z jajkami przepiórczymi.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (180 głosów, średnia: 4,49 z 5)
zapisuję głos...