Przepis na: Zupa z kurek

Zupa z kurek

Czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki na danie – Zupa z kurek:

– 50 dag kurek (świeżych lub mrożonych),

– 1 opakowanie Kremowej zupy z kurek Knorr,

– 20 dag kiełbasy,

– 2 Bulionetki domowe drobiowe Knorr,

– 2 l wody,

– 10 dag cebuli,

– 100 g ulubionego makaronu, np. muszelki,

– pół szklanki śmietany,

– 4 jajka przepiórcze ugotowane na twardo,

– posiekana pietruszka,

– szczypta pieprzu,

– szczypta majeranku,

– tłuszcz do smażenia.

Przygotowanie:

  1. Z 2 litrów wody i 2 Bulionetek Knorr przygotuj aromatyczny bulion.
  2. Oczyść i opłucz grzyby. Jeśli są duże, pokrój je na mniejsze kawałki. W przypadku mrożonych kurek najpierw je rozmroź i opłucz. Cebulę obierz i posiekaj, usmaż razem z grzybami.
  3. Kiełbasę pokrój w plastry.
  4. Makaron ugotuj w wywarze, dodaj kiełbasę i grzyby. Wlej śmietankę.
  5. Zupę z kurek Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj do garnka, gotuj przez 10 minut, na koniec przypraw według uznania. Serwuj z jajkami przepiórczymi.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (134 głosów, średnia: 4,64 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  25 września 2014 12:02

    Wygląda pysznie , a teraz sezon na kurki!

    Odpowiedz
  2. bbo  25 września 2014 13:18

    A ja choruję na takie talerze jak na zdjęciu.

    Odpowiedz
  3. Sylwia  24 lutego 2015 19:16

    Interesujący przepis 🙂

    Odpowiedz
  4. Olejnik  23 maja 2015 21:33

    musi być dobra 🙂

    Odpowiedz
  5. Agnieszka  29 czerwca 2015 21:55

    Sprytny przepis z przyjemnością go wypróbuję!

    Odpowiedz
  6. Kaśka  20 października 2015 21:34

    Dla mnie głupie dodawać gotową zupę z torebki do prawdziwych kurek!

    Odpowiedz
  7. efffciaa  25 marca 2016 14:39

    Jadłam kiedyś gdzieś w hotelu zupę z kurek i bardzo mi smakowała , sama też bym chętnie zrobiła , jednak z moją znajomością grzybów to bym się raczej nie odważyła ich sama zbierać .

    Odpowiedz
  8. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 07:37

    Kurki to rarytas, jak sięchodzi do lasu.I robięje wtedy w śmietanie.No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany