Przepis na: Zupa z kurek
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki na danie – Zupa z kurek:
– 50 dag kurek (świeżych lub mrożonych),
– 1 opakowanie Kremowej zupy z kurek Knorr,
– 20 dag kiełbasy,
– 2 Bulionetki domowe drobiowe Knorr,
– 2 l wody,
– 10 dag cebuli,
– 100 g ulubionego makaronu, np. muszelki,
– pół szklanki śmietany,
– 4 jajka przepiórcze ugotowane na twardo,
– posiekana pietruszka,
– szczypta pieprzu,
– szczypta majeranku,
– tłuszcz do smażenia.
Przygotowanie:
- Z 2 litrów wody i 2 Bulionetek Knorr przygotuj aromatyczny bulion.
- Oczyść i opłucz grzyby. Jeśli są duże, pokrój je na mniejsze kawałki. W przypadku mrożonych kurek najpierw je rozmroź i opłucz. Cebulę obierz i posiekaj, usmaż razem z grzybami.
- Kiełbasę pokrój w plastry.
- Makaron ugotuj w wywarze, dodaj kiełbasę i grzyby. Wlej śmietankę.
- Zupę z kurek Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj do garnka, gotuj przez 10 minut, na koniec przypraw według uznania. Serwuj z jajkami przepiórczymi.
Komentarze
Wygląda pysznie , a teraz sezon na kurki!
A ja choruję na takie talerze jak na zdjęciu.
Interesujący przepis 🙂
musi być dobra 🙂
Sprytny przepis z przyjemnością go wypróbuję!
Dla mnie głupie dodawać gotową zupę z torebki do prawdziwych kurek!
Jadłam kiedyś gdzieś w hotelu zupę z kurek i bardzo mi smakowała , sama też bym chętnie zrobiła , jednak z moją znajomością grzybów to bym się raczej nie odważyła ich sama zbierać .
Kurki to rarytas, jak sięchodzi do lasu.I robięje wtedy w śmietanie.No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.