Przepis na: Zupa wiosenna z pomidorami i brokułem

Zupa wiosenna z z pomidorami i brokułem

Składniki na danie – Zupa wiosenna z pomidorami i brokułem:

  • Międzybrodzki Makaron kolanko – 250g
  • Pomidory w puszcze – 400 ml
  • Wywar mięsny – 400 ml
  • Cebula – 1 szt.
  • Marchew – 2 szt.
  • Brokuł – 1szt.
  • Olej – 1 łyżka
  • sól, pieprz, cukier
  • 2 marchewki
  • 1 brokuł

Sposób przygotowania:

  1. Międzybrodzki Makaron kolanko gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
  2. Wywar gotujemy razem z marchewkami
  3. Brokuł dzielimy na różyczki
  4. Brokuł razem z groszkiem ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
  5. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory w puszcze.
  6. Całość dodajemy do mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy.
  7. Przyprawiamy solą, pieprzem.
  8. Na koniec dodajemy ugotowane brokuły i groszek.
  9. Podajemy z makaronem.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (73 głosów, średnia: 4,52 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  15 maja 2014 20:31

    Taka pomidorowa w nowym wydaniu 🙂

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  15 maja 2014 20:44

    Świetny pomysł na odświeżenie zupy pomidorowej 😉

    Odpowiedz
  3. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 07:25

    Ta zupa to dla mnie. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.