Przepis na: Zupa serowa z szynką i chilli
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy
Przepis dla 4 osób.
Składniki na danie – Zupa serowa z szynką i chilli:
– 150 g szynki konserwowej,
– 3 opakowania kremowego serka topionego MSM Mońki (3×100 g),
– 300 ml słodkiej śmietanki 18%,
– 1 łyżeczka masła,
– 3 średnie pomidory,
– ¼ łyżeczki płatków chilli do smaku,
– 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej,
– orzechy włoskie łuskane
Przygotowanie:
Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle.
Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając. Następnie przełożyć do miseczek i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Musi być pyszna!
Musze ugotować.
A ja nie.
Jak dla mnie to przekombinowana i dość tłusta
Coś dla mnie 🙂
Taką chętnie bym zjadła.No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.