Przepis na: Zupa serowa z szynką i chilli

Zupa serowa z szynką i chilli

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy

Przepis dla 4 osób.

Składniki na danie – Zupa serowa z szynką i chilli:

– 150 g szynki konserwowej,
– 3 opakowania kremowego serka topionego MSM Mońki (3×100 g),
– 300 ml słodkiej śmietanki 18%,
– 1 łyżeczka masła,
– 3 średnie pomidory,
– ¼ łyżeczki płatków chilli do smaku,
– 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej,
– orzechy włoskie łuskane

Przygotowanie:

Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle.
Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając. Następnie przełożyć do miseczek i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (130 głosów, średnia: 4,81 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  29 marca 2014 13:09

    Musi być pyszna!

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  29 marca 2014 13:24

    Musze ugotować.

    Odpowiedz
  3. martucha180  29 marca 2014 18:22

    A ja nie.

    Odpowiedz
  4. agata20  3 kwietnia 2014 08:34

    Jak dla mnie to przekombinowana i dość tłusta

    Odpowiedz
  5. scrabble  14 sierpnia 2015 19:57

    Coś dla mnie 🙂

    Odpowiedz
  6. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 07:23

    Taką chętnie bym zjadła.No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany