Przepis na: Zupa serowa z szynką i chilli

Zupa serowa z szynką i chilli

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy

Przepis dla 4 osób.

Składniki na danie – Zupa serowa z szynką i chilli:

– 150 g szynki konserwowej,
– 3 opakowania kremowego serka topionego MSM Mońki (3×100 g),
– 300 ml słodkiej śmietanki 18%,
– 1 łyżeczka masła,
– 3 średnie pomidory,
– ¼ łyżeczki płatków chilli do smaku,
– 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej,
– orzechy włoskie łuskane

Przygotowanie:

Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle.
Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając. Następnie przełożyć do miseczek i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (185 głosów, średnia: 4,64 z 5)
zapisuję głos...