Zupa owocowa z letnich owoców
Zupa owocowa to nieodłączny element lata. Spróbuj tego prostego przepisu, aby przygotować to, co wszyscy uwielbiają!

Fot.-Miedzybrodzki-Makaron—zupa-owocowa
Czy jecie zupy owocowe? Typowe danie lata – proste i lekkie – idealne na upały. Zachęcamy do posmakowania. Zupy owocowe albo się kocha „wielką letnia miłością” albo nienawidzi – podobnie jak na przykład z zupą tajską z owocami morza i mleczkiem kokosowym.
Składniki na danie – Zupa owocowa:
- ulubione świeże owoce (porzeczka, wiśnie, maliny itp.) – 1kg
- cukier do smaku
- woda – 1l
- Międzybrodzki Makaron w kształcie gwiazdki – 250 g
- mąka – 1 łyżka lub 1/2 opakowania kisielu
- ewentualnie do smaku słodka śmietana – 150 ml
Wykonanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. W tym samym czasie gotujemy owoce, które doprawiamy cukrem. Owocową zupę łączymy z makaronem. Możemy podawać na ciepło lub na zimno. Do wywaru można dodać śmietankę.
Nigdy do zupy owocowej nie dawałam maki ani kisielu!
Zupa wygląda smacznie, ale nie lubię i na pewno bym się nie skusiła.
Może jestem dziwna, ale nie lubię zup owocowych.
Zupy owocowe kiedys tak bardzo nielubiane i z czasem zapomniane dzis wracają do łask
nie dla mnie zupa owocowa
Fajny przepis, idealny pomysł na upalny obiadek.
Rzadko robię taką zupę.No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.
Dla mnie tylko i wyłącznie z wiśni 😋