Zupa owocowa z letnich owoców

Zupa owocowa to nieodłączny element lata. Spróbuj tego prostego przepisu, aby przygotować to, co wszyscy uwielbiają!

Fot.-Miedzybrodzki-Makaron---zupa-owocowa

Fot.-Miedzybrodzki-Makaron—zupa-owocowa

Czy jecie zupy owocowe? Typowe danie lata – proste i lekkie – idealne na upały. Zachęcamy do posmakowania. Zupy owocowe albo się kocha „wielką letnia miłością” albo nienawidzi – podobnie jak na  przykład z zupą tajską z owocami morza i mleczkiem kokosowym.

Składniki na danie – Zupa owocowa:

  • ulubione świeże owoce (porzeczka, wiśnie, maliny itp.) – 1kg
  • cukier do smaku
  • woda – 1l
  • Międzybrodzki  Makaron w kształcie gwiazdki – 250 g
  • mąka – 1 łyżka lub 1/2 opakowania kisielu
  • ewentualnie do smaku słodka śmietana – 150 ml

Wykonanie:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. W tym samym czasie gotujemy owoce, które doprawiamy cukrem.  Owocową zupę łączymy z makaronem. Możemy podawać na ciepło lub na zimno. Do wywaru można dodać  śmietankę.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (173 głosów, średnia: 4,47 z 5)
zapisuję głos...