Zupa owocowa z letnich owoców
Zupa owocowa to nieodłączny element lata. Spróbuj tego prostego przepisu, aby przygotować to, co wszyscy uwielbiają!
Czy jecie zupy owocowe? Typowe danie lata – proste i lekkie – idealne na upały. Zachęcamy do posmakowania. Zupy owocowe albo się kocha „wielką letnia miłością” albo nienawidzi – podobnie jak na przykład z zupą tajską z owocami morza i mleczkiem kokosowym.
Składniki na danie – Zupa owocowa:
- ulubione świeże owoce (porzeczka, wiśnie, maliny itp.) – 1kg
- cukier do smaku
- woda – 1l
- Międzybrodzki Makaron w kształcie gwiazdki – 250 g
- mąka – 1 łyżka lub 1/2 opakowania kisielu
- ewentualnie do smaku słodka śmietana – 150 ml
Wykonanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. W tym samym czasie gotujemy owoce, które doprawiamy cukrem. Owocową zupę łączymy z makaronem. Możemy podawać na ciepło lub na zimno. Do wywaru można dodać śmietankę.