Przepis na: Zupa jarzynowa na sposób prowansalski

Zupa jarzynowa na sposób prowansalski

Składniki na danie – Zupa jarzynowa na sposób prowansalski:

  • – 1 duża marchewka,
  • – 1 Bulionetka drobiowa Knorr,
  • – 1 duża cebula,
  • – por,
  • – średni seler,
  • – 1 puszka fasoli,
  • – koncentrat pomidorowy,
  • – 2 ząbki czosnku,
  • – łyżka oliwy z oliwek,
  • – łyżka ziół prowansalskich,
  • – 2 łyżki startego parmezanu.

Przygotowanie:

  1. Przygotuj duży rondel. Rozgrzej w nim oliwę. Posiekaj cebulę i czosnek. Pora pokrój. Wszystko smaż do czasu, kiedy cebula się zarumieni.
  2. Selera i marchewkę obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą. Dodaj Bulionetkę drobiową Knorr. Przykryj i gotuj przez 10 minut.
  3. Dodaj koncentrat i zioła prowansalskie. Fasolkę odcedź z zalewy i wsyp do zupy. Gotuj jeszcze chwilę. Rozlej zupę do talerzy, a każdą z porcji posyp startym parmezanem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (157 głosów, średnia: 4,24 z 5)
zapisuję głos...