Przepis na: Zupa jarzynowa na sposób prowansalski

Zupa jarzynowa na sposób prowansalski

Składniki na danie – Zupa jarzynowa na sposób prowansalski:

  • – 1 duża marchewka,
  • – 1 Bulionetka drobiowa Knorr,
  • – 1 duża cebula,
  • – por,
  • – średni seler,
  • – 1 puszka fasoli,
  • – koncentrat pomidorowy,
  • – 2 ząbki czosnku,
  • – łyżka oliwy z oliwek,
  • – łyżka ziół prowansalskich,
  • – 2 łyżki startego parmezanu.

Przygotowanie:

  1. Przygotuj duży rondel. Rozgrzej w nim oliwę. Posiekaj cebulę i czosnek. Pora pokrój. Wszystko smaż do czasu, kiedy cebula się zarumieni.
  2. Selera i marchewkę obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą. Dodaj Bulionetkę drobiową Knorr. Przykryj i gotuj przez 10 minut.
  3. Dodaj koncentrat i zioła prowansalskie. Fasolkę odcedź z zalewy i wsyp do zupy. Gotuj jeszcze chwilę. Rozlej zupę do talerzy, a każdą z porcji posyp startym parmezanem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (144 głosów, średnia: 4,26 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  21 kwietnia 2015 14:01

    Dla mnie to pomidorowa i już 🙂

    Odpowiedz
  2. Kmakolagwa  21 kwietnia 2015 14:02

    Fajny przepis, zawsze to coś nowego.

    Odpowiedz
  3. martucha180  21 kwietnia 2015 14:36

    Jakoś mało warzyw w tej jarzynowej…

    Odpowiedz
  4. Wusia  21 kwietnia 2015 18:20

    Ja bym dodała kapustę i ulubiony zielony groszek.

    Odpowiedz
  5. Patriszia  22 kwietnia 2015 11:22

    Nie lubię cebuli ani pora 🙁

    Odpowiedz
  6. lilkawodna  23 kwietnia 2015 07:17

    Nowy przepis na lekkie danie. Lubię takie.

    Odpowiedz
  7. truskawka89  23 kwietnia 2015 12:51

    Jakos nie w moim guście ta zupka

    Odpowiedz
  8. macierzanka  2 maja 2015 13:25

    Lubię nowości ,więc spróbuję.

    Odpowiedz
  9. Agnieszka  29 października 2015 10:52

    Oj zjadłabym musi być pyszna!

    Odpowiedz
  10. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 07:57

    Chętnie bym taką zjadła.No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany