Przepis na: Zupa jarzynowa na sposób prowansalski
Składniki na danie – Zupa jarzynowa na sposób prowansalski:
- – 1 duża marchewka,
- – 1 Bulionetka drobiowa Knorr,
- – 1 duża cebula,
- – por,
- – średni seler,
- – 1 puszka fasoli,
- – koncentrat pomidorowy,
- – 2 ząbki czosnku,
- – łyżka oliwy z oliwek,
- – łyżka ziół prowansalskich,
- – 2 łyżki startego parmezanu.
Przygotowanie:
- Przygotuj duży rondel. Rozgrzej w nim oliwę. Posiekaj cebulę i czosnek. Pora pokrój. Wszystko smaż do czasu, kiedy cebula się zarumieni.
- Selera i marchewkę obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą. Dodaj Bulionetkę drobiową Knorr. Przykryj i gotuj przez 10 minut.
- Dodaj koncentrat i zioła prowansalskie. Fasolkę odcedź z zalewy i wsyp do zupy. Gotuj jeszcze chwilę. Rozlej zupę do talerzy, a każdą z porcji posyp startym parmezanem.
Komentarze
Dla mnie to pomidorowa i już 🙂
Fajny przepis, zawsze to coś nowego.
Jakoś mało warzyw w tej jarzynowej…
Ja bym dodała kapustę i ulubiony zielony groszek.
Nie lubię cebuli ani pora 🙁
Nowy przepis na lekkie danie. Lubię takie.
Jakos nie w moim guście ta zupka
Lubię nowości ,więc spróbuję.
Oj zjadłabym musi być pyszna!
Chętnie bym taką zjadła.No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.