Redakcja, 1 sierpnia 2020
Przepis na: Zupa jarzynowa na sposób prowansalski
Składniki na danie – Zupa jarzynowa na sposób prowansalski:
- – 1 duża marchewka,
- – 1 Bulionetka drobiowa Knorr,
- – 1 duża cebula,
- – por,
- – średni seler,
- – 1 puszka fasoli,
- – koncentrat pomidorowy,
- – 2 ząbki czosnku,
- – łyżka oliwy z oliwek,
- – łyżka ziół prowansalskich,
- – 2 łyżki startego parmezanu.
Przygotowanie:
- Przygotuj duży rondel. Rozgrzej w nim oliwę. Posiekaj cebulę i czosnek. Pora pokrój. Wszystko smaż do czasu, kiedy cebula się zarumieni.
- Selera i marchewkę obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą. Dodaj Bulionetkę drobiową Knorr. Przykryj i gotuj przez 10 minut.
- Dodaj koncentrat i zioła prowansalskie. Fasolkę odcedź z zalewy i wsyp do zupy. Gotuj jeszcze chwilę. Rozlej zupę do talerzy, a każdą z porcji posyp startym parmezanem.