Przepis na: Złocisty karp z ziołami

Złocisty karp z ziołami

Potrawa wigilijna – Złocisty karp z ziołami – wg Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy – Roberta Muzyczkę

Składniki na danie – Złocisty karp z ziołami:

sprawiony karp ok. 1,3kg – 1szt.

sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku

ulubione świeże zioła (rozmaryn,

tymianek, majeranek, natka pietruszki itp.)

masło klarowane

Wykonanie:

Karpia doprawiamy solą i pieprzem. Do brzucha wkładamy kilka gałązek ulubionych ziół i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowanego karpia smażymy powoli na klarowanym maśle z obu stron. Zioła wyciągamy dopiero gdy karp będzie gotowy.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (108 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  19 grudnia 2015 17:38

    Prosty przepis.

    Odpowiedz
  2. as_sa  6 lipca 2016 20:00

    Ja toleruję karpia na talerzy tylko w wigilię 😀

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany