Przepis na: Twarożek bazyliowy z awokado na słodko

Twarożek-bazyliowy-z-awokado-FOT.recipeformylife.blogspot.com

Składniki na danie – Twarożek bazyliowy z awokado na słodko:

1 dojrzałe awokado,

100 g twarogu,

20 g liści bazylii,

1/2 banana,

1 łyżka soku z cytryny lub z limonki,

1 kiwi,

mieszanka ziaren „Euforia” do posypania gotowego twarogu

Przygotowanie:

Miąższ awokado – owoc musi być miękki jak masło (sposobem na przyspieszenie jego dojrzewania jest zawinięcie go w folię aluminiową) – za pomocą łyżki wyjmujemy ze skóry, a następnie skrapiamy go sokiem z cytryny. Banana i kiwi kroimy na mniejsze kawałki, po czym dodajemy twaróg, bazylię i całość umieszczamy w blenderze. Miksujemy do połączenia składników. Gotowy twarożek należy przechowywać w lodówce. Można podawać go jako pastę kanapkową, najlepiej z mieszanką prażonych ziaren na wierzchu.
przepis autorski pochodzący z bloga www.recipeformylife.blogspot.com

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (211 głosów, średnia: 4,62 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Gocha  3 marca 2015 11:05

    Wygląda kusząco. Zjadłabym, gdyby ktoś mi zrobił ;p

    Odpowiedz
  2. bbo  3 marca 2015 11:55

    Wolałabym nie na słodko.

    Odpowiedz
  3. martucha180  3 marca 2015 12:35

    Wygląda mi na to, że w końcu trafiłam na ciekawy przepis z wykorzystaniem awokado.

    Odpowiedz
  4. Kmakolagwa  3 marca 2015 13:45

    Bardzo apetyczne danie.

    Odpowiedz
  5. lilkawodna  3 marca 2015 20:47

    Ja nieprzepadam za awokado ale nigdy nie jadlam go w takim wydaniu:-).

    Odpowiedz
  6. edytka38  3 marca 2015 21:42

    zdrowo i pysznie

    Odpowiedz
  7. Ewelina  23 marca 2015 17:09

    wygląda okropnie…. ale na pewno jest smaczne- zrobimy

    Odpowiedz
  8. mama_kazala  7 maja 2015 12:59

    Awokado jest boskie!

    Odpowiedz
  9. Justyna  13 maja 2015 08:29

    Ciekawy przepis 🙂

    Odpowiedz
  10. scrabble  21 lipca 2015 15:22

    Pyszności, na pewno zrobię.

    Odpowiedz
  11. marrika  4 sierpnia 2015 00:17

    Wspaniale, że macie tyle zdrowych przepisów dla wegetarian! Na pewno będę tu częściej zaglądać!

    Odpowiedz
  12. AnnStyl  28 grudnia 2016 19:28

    Brzmi i wygląda ciekawie

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany