Przepis na: Twarożek bazyliowy z awokado na słodko
Składniki na danie – Twarożek bazyliowy z awokado na słodko:
1 dojrzałe awokado,
100 g twarogu,
20 g liści bazylii,
1/2 banana,
1 łyżka soku z cytryny lub z limonki,
1 kiwi,
mieszanka ziaren „Euforia” do posypania gotowego twarogu
Przygotowanie:
Miąższ awokado – owoc musi być miękki jak masło (sposobem na przyspieszenie jego dojrzewania jest zawinięcie go w folię aluminiową) – za pomocą łyżki wyjmujemy ze skóry, a następnie skrapiamy go sokiem z cytryny. Banana i kiwi kroimy na mniejsze kawałki, po czym dodajemy twaróg, bazylię i całość umieszczamy w blenderze. Miksujemy do połączenia składników. Gotowy twarożek należy przechowywać w lodówce. Można podawać go jako pastę kanapkową, najlepiej z mieszanką prażonych ziaren na wierzchu.
przepis autorski pochodzący z bloga www.recipeformylife.blogspot.com