Przepis na: Pasta z tuńczyka podawana na tostach

pasta z tuńczyka

fot. mat. pras. Dan-Cake

Porcja dla 2 osób

Składniki na przekąskę: Pasta z tuńczyka podawana na tostach

  • 6 kromek chleba tostowego (np. Dan Cake),
  • 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym lub oleju),
  • 2 jajka,
  • ½ cebuli,
  • 2 ogórki konserwowe/kiszone,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • ½ opakowania rukoli

Sposób wykonania:

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z oleju lub zalewy. Pokroić cebulę i ogórki w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać jogurt naturalny i doprawić solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki na ok. godzinę, aby smaki dokładnie się wymieszały. Zrobić tosty z chlepa. Wyłożyć na niego gotową pastę i udekorować rukolą.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (263 głosów, średnia: 4,52 z 5)
zapisuję głos...