Przepis na: Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Składniki na danie – Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi:

  • 1,5 szklanki Płatków Lubella Corn Flakes pełnoziarniste
  • 6 jajek
  • 100 g żółtego sera tartego na grubych oczkach
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • Szczypiorek
  • 1 czerwona papryka
  • Mały kawałek pora
  • Sól, pieprz
  • Masło

 

Przygotowanie:

Jajka wybijamy i rozkłucamy. Dodajemy do nich żółty ser, kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek. Dodajemy szklankę płatków pełnoziarnistych i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (160 głosów, średnia: 4,54 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. scrabble  15 kwietnia 2015 19:35

    Na to bym nie wpadła żeby zrobić to na płatkach. Fajny pomysł 🙂

    Odpowiedz
  2. girlblack  15 kwietnia 2015 19:59

    Wow, jutro biorę się do dzieła 🙂

    Odpowiedz
  3. Kmakolagwa  15 kwietnia 2015 20:17

    Bardzo fajna przekąska. Łatwy i szybki przepis to jest to co lubię.

    Odpowiedz
  4. Madziulka444  15 kwietnia 2015 20:25

    Super propozycja na imprezkę 🙂

    Odpowiedz
  5. magella87  15 kwietnia 2015 20:44

    no to mam juz pomysl na kolacje, wygladaje super. Az sie bardziej glodna zrobilam

    Odpowiedz
  6. bbo  15 kwietnia 2015 20:56

    Take babeczki to rozumiem!

    Odpowiedz
  7. szoszeni  16 kwietnia 2015 00:49

    Daje gwiazdki za samą nazwę 🙂

    Odpowiedz
  8. Wusia  16 kwietnia 2015 09:20

    Fajny szybciutki przepis.Jeżeli tak smakuje jak wygląda to super.

    Odpowiedz
  9. lilkawodna  16 kwietnia 2015 16:42

    Wyglądają świetnie. Pomysły na babeczki nigdy się nie skończą.

    Odpowiedz
  10. Anita  17 kwietnia 2015 09:34

    takich jeszcze nie jadłam 🙂

    Odpowiedz
  11. luna341  19 kwietnia 2015 21:12

    Fajny przepis

    Odpowiedz
  12. AnnStyl  29 stycznia 2017 18:51

    Ciekawy i prosty przepis i w miarę szybki do zrobienia. Wyglądają apetycznie te babeczki i tak zapewne smakują. Coraz częściej słyszę, że dodaje się płatki kukurydziane do różnych ciastek. Powinnam wypróbować ten przepis.

    Odpowiedz
  13. Kika07645  12 kwietnia 2017 14:42

    Superowo. Juz mam pomysł na dzisiejsza kolacje. Mam nadzieje ze bedzie smakować mnie i mężowi a moze i naszemu dziecku 🙂 oby tak było 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany