Przepis na: Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi
Składniki na danie – Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi:
- 1,5 szklanki Płatków Lubella Corn Flakes pełnoziarniste
- 6 jajek
- 100 g żółtego sera tartego na grubych oczkach
- 100 g kukurydzy z puszki
- Szczypiorek
- 1 czerwona papryka
- Mały kawałek pora
- Sól, pieprz
- Masło
Przygotowanie:
Jajka wybijamy i rozkłucamy. Dodajemy do nich żółty ser, kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek. Dodajemy szklankę płatków pełnoziarnistych i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.
Komentarze
Na to bym nie wpadła żeby zrobić to na płatkach. Fajny pomysł 🙂
Wow, jutro biorę się do dzieła 🙂
Bardzo fajna przekąska. Łatwy i szybki przepis to jest to co lubię.
Super propozycja na imprezkę 🙂
no to mam juz pomysl na kolacje, wygladaje super. Az sie bardziej glodna zrobilam
Take babeczki to rozumiem!
Daje gwiazdki za samą nazwę 🙂
Fajny szybciutki przepis.Jeżeli tak smakuje jak wygląda to super.
Wyglądają świetnie. Pomysły na babeczki nigdy się nie skończą.
takich jeszcze nie jadłam 🙂
Fajny przepis
Ciekawy i prosty przepis i w miarę szybki do zrobienia. Wyglądają apetycznie te babeczki i tak zapewne smakują. Coraz częściej słyszę, że dodaje się płatki kukurydziane do różnych ciastek. Powinnam wypróbować ten przepis.
Superowo. Juz mam pomysł na dzisiejsza kolacje. Mam nadzieje ze bedzie smakować mnie i mężowi a moze i naszemu dziecku 🙂 oby tak było 🙂
Bardzo fajny i szybki przepis . Babeczek na płatkach jeszcze nie robiłam , chociaż w historii mojego gotowania kiedyś pojawił się przepis – placuszki jabłkowe na płatkach 😉