Przepis na: Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Składniki na danie – Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi:

  • 1,5 szklanki Płatków Lubella Corn Flakes pełnoziarniste
  • 6 jajek
  • 100 g żółtego sera tartego na grubych oczkach
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • Szczypiorek
  • 1 czerwona papryka
  • Mały kawałek pora
  • Sól, pieprz
  • Masło

 

Przygotowanie:

Jajka wybijamy i rozkłucamy. Dodajemy do nich żółty ser, kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek. Dodajemy szklankę płatków pełnoziarnistych i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (212 głosów, średnia: 4,47 z 5)
zapisuję głos...