Przepis na: Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi
Składniki na danie – Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi:
- 1,5 szklanki Płatków Lubella Corn Flakes pełnoziarniste
- 6 jajek
- 100 g żółtego sera tartego na grubych oczkach
- 100 g kukurydzy z puszki
- Szczypiorek
- 1 czerwona papryka
- Mały kawałek pora
- Sól, pieprz
- Masło
Przygotowanie:
Jajka wybijamy i rozkłucamy. Dodajemy do nich żółty ser, kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek. Dodajemy szklankę płatków pełnoziarnistych i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.