Łazanki z kapustą i grzybami

Pyszne przepisy na potrawy, które muszą znaleźć się na wigilijnym stole!

fot. mat. prasowe

Składniki na Łazanki z kapustą i grzybami :

  • Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
  • kapusta kiszona – 500g
  • grzyby suszone – 50g
  • cebula – 2 szt.
  • masło – 2 łyżki
  • pieprz ziołowy – 1 płaska łyżeczka
  • sól, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.  Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (208 głosów, średnia: 4,40 z 5)
zapisuję głos...