Łazanki z kapustą i grzybami

Pyszne przepisy na potrawy, które muszą znaleźć się na wigilijnym stole!

fot. mat. prasowe

Składniki na Łazanki z kapustą i grzybami :

  • Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
  • kapusta kiszona – 500g
  • grzyby suszone – 50g
  • cebula – 2 szt.
  • masło – 2 łyżki
  • pieprz ziołowy – 1 płaska łyżeczka
  • sól, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.  Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

Przepis na: Kopytka jaglane

Przepis na: Kopytka jaglane

Poniższy przepis pochodzi z książki: „Pokochaj swoje ciało” Dagmary Skalskiej. Kilka porad oraz o samej książce przeczytacie w naszym artykule: Zdrowy detoks ciała i umysłu – jak się do tego zabrać? Składniki na danie: Kopytka jaglane 400 g ugotowanej

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (195 głosów, średnia: 4,41 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  25 grudnia 2013 10:06

    Prawdę mówiąc nie przepadam za makaronem na słodko, dlatego łazanki nie są moja ulubioną potrawą wigilijną.

    Odpowiedz
  2. anula250  2 stycznia 2014 19:12

    Makaron na słodko – to nie moja bajka .

    Odpowiedz
  3. scrabble  12 lutego 2016 20:47

    Uwielbiam 🙂

    Odpowiedz
  4. Aneta  7 grudnia 2016 13:04

    Bardzo lubię łazanki 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany