Łazanki z kapustą i grzybami
Pyszne przepisy na potrawy, które muszą znaleźć się na wigilijnym stole!
Składniki na Łazanki z kapustą i grzybami :
- Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
- kapusta kiszona – 500g
- grzyby suszone – 50g
- cebula – 2 szt.
- masło – 2 łyżki
- pieprz ziołowy – 1 płaska łyżeczka
- sól, pieprz czarny do smaku
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.