Przepis na: Łatwa i szybka zimna zupa z awokado

Łatwa i szybka zimna zupa z awokadoZupa z awokado to przepis autorstwa Marco Ghia – Szefa warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i eksperta kuchni włoskiej

Czas przygotowania: 25 minut
Poziom: średni

Składniki na: Łatwa i szybka zimna zupa z awokado

  • 4 ogórki, obrane, bez nasion i posiekane
  • 2 awokado, obrane i pokrojone na kawałki
  • garść natki pietruszki
  • garść świeżych liści mięty
  • 1 mała cebula, posiekana
  • sok z cytryny
  • 250 g jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu
  • 200 g zimnej wody
  • sól i pieprz do smaku

SKŁADNIKI---ZIMNA-ZUPA-Z-AWOKADO

Przygotowanie:

Umyj i osusz warzywa i zioła. Obierz ogórki, awokado oraz cebulę. Wszystkie składniki umieść w malakserze i miksuj do uzyskania gładkiego kremu. Trzymając robota włączonego, powoli wlewaj wodę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Dodaj sól i pieprz do smaku. Schłodź w lodówce przez co najmniej pół godziny przed podaniem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (224 głosów, średnia: 4,48 z 5)
zapisuję głos...