Przepis na: Łatwa i szybka zimna zupa z awokado

Łatwa i szybka zimna zupa z awokadoZupa z awokado to przepis autorstwa Marco Ghia – Szefa warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i eksperta kuchni włoskiej

Czas przygotowania: 25 minut
Poziom: średni

Składniki na: Łatwa i szybka zimna zupa z awokado

  • 4 ogórki, obrane, bez nasion i posiekane
  • 2 awokado, obrane i pokrojone na kawałki
  • garść natki pietruszki
  • garść świeżych liści mięty
  • 1 mała cebula, posiekana
  • sok z cytryny
  • 250 g jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu
  • 200 g zimnej wody
  • sól i pieprz do smaku

SKŁADNIKI---ZIMNA-ZUPA-Z-AWOKADO

Przygotowanie:

Umyj i osusz warzywa i zioła. Obierz ogórki, awokado oraz cebulę. Wszystkie składniki umieść w malakserze i miksuj do uzyskania gładkiego kremu. Trzymając robota włączonego, powoli wlewaj wodę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Dodaj sól i pieprz do smaku. Schłodź w lodówce przez co najmniej pół godziny przed podaniem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (194 głosów, średnia: 4,49 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Gocha  31 lipca 2015 10:43

    Ja preferuje zupy tylko ciepłe, więc to jest nie w moim smaku

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  31 lipca 2015 12:46

    Ja nie przepadam ani za zimnymi zupami, ani za awokado. Przepis nie dla mnie.

    Odpowiedz
  3. Aneta  31 lipca 2015 13:27

    Ciekawy przepis, ale chyba się jednak mimo wszystko nie skuszę 🙂

    Odpowiedz
  4. bbo  31 lipca 2015 13:43

    U mnie dziś 18 stopni, wiec nie chcę słyszeć o zimnej zupie.

    Odpowiedz
  5. Jaworka  31 lipca 2015 13:53

    W upalny dzień taka zupa jest wskazana i ja chętnie sobie ja wypróbuję

    Odpowiedz
  6. Żanett  31 lipca 2015 14:55

    Ja również nie przepadam za awokado. Ale zimne zupy lubię 🙂

    Odpowiedz
  7. martucha180  31 lipca 2015 15:05

    Wolę gorące zupy.

    Odpowiedz
  8. martus2833  31 lipca 2015 20:06

    Propozycja raczej nie dla mnie. Po pierwsze wolę zupy podawane na ciepło; po drugie nie lubię awokado a po trzecie u mnie termometr nie pokazuje dziś nawet 20 stopni.

    Odpowiedz
  9. kaskalala  31 lipca 2015 21:18

    musi być pyszne w upały

    Odpowiedz
  10. Agnieszka  3 sierpnia 2015 12:10

    Zdrowa zupka!

    Odpowiedz
  11. Patriszia  3 sierpnia 2015 14:20

    Wstyd przyznać, ale nigdy nie jadłam awokado. Ciekawe jak smakuje ta zupa.

    Odpowiedz
  12. Anita  22 sierpnia 2015 17:00

    również jestem ciekawa jak smakuje 🙂

    Odpowiedz
  13. mama_kazala  16 listopada 2015 11:01

    pięknie podane, z pewnością smakuje równie dobrze /..

    Odpowiedz
  14. MelaNika  25 sierpnia 2016 22:24

    Lekka zupa na lato 🙂

    Odpowiedz
  15. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 08:11

    Może i smaczna, ale chyba nie dla mnie. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz
  16. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 08:12

    Awokada nigdy nie jadłam. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany