Przepis na: Krupnik z kaszy jaglanej

Krupnik z kaszy jaglanej

Składniki na danie – Krupnik z kaszy jaglanej:

  • – 1,7 l wywaru z mięsa i warzyw,
  • – Bulion grzybowy Knorr,
  • – Przyprawa w płynie Delikat Knorr,
  • – 3 sztuki prawdziwków lub kozaków,
  • – 15 dag kaszy jaglanej,
  • – 6 dag makaronu muszelki,
  • – 1 cebula,
  • – pół szklanki śmietany,
  • – pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Kaszę przelej gorącą wodą i opłucz. W następnej kolejności zalej ją częścią wywaru i gotuj na niewielkim ogniu.
  2. W reszcie wywaru ugotuj makaron.
  3. Cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż. Dodaj do niej pokrojone w paski grzyby. Duś, aż grzyby staną się miękkie.
  4. Połącz kaszę, makaron, kostkę Bulionu grzybowego Knorr, cebulę, grzyby oraz śmietanę.
  5. Gotuj kilka minut. Na koniec dopraw potrawę przyprawą w płynie Delikat Knorr. Zupę serwuj tuż po przyrządzeniu.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (205 głosów, średnia: 4,45 z 5)
zapisuję głos...