Redakcja, 1 sierpnia 2020
Przepis na: Krupnik z kaszy jaglanej
Składniki na danie – Krupnik z kaszy jaglanej:
- – 1,7 l wywaru z mięsa i warzyw,
- – Bulion grzybowy Knorr,
- – Przyprawa w płynie Delikat Knorr,
- – 3 sztuki prawdziwków lub kozaków,
- – 15 dag kaszy jaglanej,
- – 6 dag makaronu muszelki,
- – 1 cebula,
- – pół szklanki śmietany,
- – pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Kaszę przelej gorącą wodą i opłucz. W następnej kolejności zalej ją częścią wywaru i gotuj na niewielkim ogniu.
- W reszcie wywaru ugotuj makaron.
- Cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż. Dodaj do niej pokrojone w paski grzyby. Duś, aż grzyby staną się miękkie.
- Połącz kaszę, makaron, kostkę Bulionu grzybowego Knorr, cebulę, grzyby oraz śmietanę.
- Gotuj kilka minut. Na koniec dopraw potrawę przyprawą w płynie Delikat Knorr. Zupę serwuj tuż po przyrządzeniu.