Przepis na: Krewetki marynowane w czerwonym curry

Krewetki marynowane w czerwonym curry

Składniki na danie – Krewetki marynowane w czerwonym curry:

  • 1 puszka (400g) mleka kokosowego
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • ½ czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • 25g świeżych liści kolendry
  • Sok z 1 limonki
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • Sól iI świeżo mielony pieprz
  • 900g krewetek, z ogonkami

Przygotowanie:

  1. Nagrzej grill. Połącz mleko kokosowe, pastę curry, cebulę, kolendrę, sok z limonki I olej w dużej misce. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj krewetki i wymieszaj. Przykryj naczynie i pozostaw do marynowania w temperaturze pokojowej na 20 minut.
  2. Wyjmij krewetki i grilluj przez około 2 minuty po każdej ze stron. Podawaj na brązowych torebkach papierowych.

Przepis autorstwa Bobby Flay – kuchnia Polsat Food Network

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (180 głosów, średnia: 4,42 z 5)
zapisuję głos...