Przepis na: Krewetki marynowane w czerwonym curry
Składniki na danie – Krewetki marynowane w czerwonym curry:
- 1 puszka (400g) mleka kokosowego
- 1 łyżka czerwonej pasty curry
- ½ czerwonej cebuli, drobno posiekanej
- 25g świeżych liści kolendry
- Sok z 1 limonki
- 2-3 łyżki oleju rzepakowego
- Sól iI świeżo mielony pieprz
- 900g krewetek, z ogonkami
Przygotowanie:
- Nagrzej grill. Połącz mleko kokosowe, pastę curry, cebulę, kolendrę, sok z limonki I olej w dużej misce. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj krewetki i wymieszaj. Przykryj naczynie i pozostaw do marynowania w temperaturze pokojowej na 20 minut.
- Wyjmij krewetki i grilluj przez około 2 minuty po każdej ze stron. Podawaj na brązowych torebkach papierowych.
Przepis autorstwa Bobby Flay – kuchnia Polsat Food Network