Przepis na: Kremowa zupa selerowa

Kremowa-zupa-selerowa

Czas przygotowania:60 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki na danie – Kremowa zupa selerowa:

– 1 kg porcji rosołowej,

– 1 kostka Rosołu z kury Knorr,

– 1 duża marchewka,

– 1 duża pietruszka,

– 1 por,

– 1 średniej wielkości seler,

– 2 duże ziemniaki,

– ziele angielskie,

– 2 liście laurowe,

– 4 ziarna białego pieprzu,

– 2 litry wody,

– śmietana.

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki przełóż do garnka (prócz śmietany), zalej 2 litrami wody, gotuj na wolnym ogniu.
  2. Wyjmij mięso, przyprawy i marchewkę z garnka.
  3. Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami.
  4. Zupę dopraw kostką Knorr i zapraw śmietaną.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (91 głosów, średnia: 4,70 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  4 listopada 2014 11:25

    Wygląda pysznie.I pewnie tak smakuje.

    Odpowiedz
  2. martucha180  4 listopada 2014 15:38

    Nie lubię smaku selera.

    Odpowiedz
  3. bbo  4 listopada 2014 19:41

    Musi mieć bardzo intensywny smak i aromat!

    Odpowiedz
  4. Sylwia  24 lutego 2015 16:14

    Ciekawy i łatwy przepis do wykonania 🙂

    Odpowiedz
  5. Agnieszka  1 lipca 2015 14:49

    Seler to podobno zabójca cholesterolu.

    Odpowiedz
  6. joanna252  21 stycznia 2016 22:34

    Lubię zupę kremy 😀

    Odpowiedz
  7. plum12  7 kwietnia 2016 13:38

    chętnie wypróbuję

    Odpowiedz
  8. katja  6 lutego 2017 18:01

    Mmmmm, aż ślinka cieknie.

    Odpowiedz
  9. stokrotkapolna  15 lutego 2017 09:45

    Uwielbiam seler, zarówno bulwiasty i naciowy, aż mi ślinka leci na tą zupkę.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.