Przepis na: Kremowa zupa selerowa

Kremowa-zupa-selerowa

Czas przygotowania:60 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki na danie – Kremowa zupa selerowa:

– 1 kg porcji rosołowej,

– 1 kostka Rosołu z kury Knorr,

– 1 duża marchewka,

– 1 duża pietruszka,

– 1 por,

– 1 średniej wielkości seler,

– 2 duże ziemniaki,

– ziele angielskie,

– 2 liście laurowe,

– 4 ziarna białego pieprzu,

– 2 litry wody,

– śmietana.

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki przełóż do garnka (prócz śmietany), zalej 2 litrami wody, gotuj na wolnym ogniu.
  2. Wyjmij mięso, przyprawy i marchewkę z garnka.
  3. Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami.
  4. Zupę dopraw kostką Knorr i zapraw śmietaną.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (177 głosów, średnia: 4,62 z 5)
zapisuję głos...