Przepis na: Kremowa zupa selerowa
Czas przygotowania:60 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki na danie – Kremowa zupa selerowa:
– 1 kg porcji rosołowej,
– 1 kostka Rosołu z kury Knorr,
– 1 duża marchewka,
– 1 duża pietruszka,
– 1 por,
– 1 średniej wielkości seler,
– 2 duże ziemniaki,
– ziele angielskie,
– 2 liście laurowe,
– 4 ziarna białego pieprzu,
– 2 litry wody,
– śmietana.
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki przełóż do garnka (prócz śmietany), zalej 2 litrami wody, gotuj na wolnym ogniu.
- Wyjmij mięso, przyprawy i marchewkę z garnka.
- Rosół zmiksuj z pozostałymi w nim warzywami.
- Zupę dopraw kostką Knorr i zapraw śmietaną.