Przepis na: Krem buraczany

 Krem buraczany

Składniki na danie – Krem buraczany:

  • – 400 g buraków,
  • – 2 sztuki Rosołu z kury Knorr,
  • – 150 g ziemniaków,
  • – 100 ml śmietany 36%,
  • – 1 łyżka masła,
  • – 1 łyżka suszonego majeranku,
  • – 1 litr wody

Przygotowanie:

  1. Buraki i ziemniaki obierz, następnie pokrój je w kostkę i przesmaż w rondlu na maśle.
  2. Warzywa zalej wodą, dodaj kostki bulionowe Knorr. Wszystko razem zagotuj. Kiedy warzywa będą miękkie, zmiksuj je na gładki krem.
  3. Śmietanę ubij na sztywno. Zupę rozlej do półmisków. Danie udekoruj kleksem śmietany. Jeśli chcesz, aby krem był ostrzejszy, dodaj do śmietany łyżkę chrzanu.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (166 głosów, średnia: 4,56 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. szoszeni  17 kwietnia 2015 11:53

    To zdjecie, czerwone potrawy są troche straszne 🙂

    Odpowiedz
  2. macierzanka  17 kwietnia 2015 13:32

    Taką zupę – krem nigdy nie jadłam ,ale na pewno spróbuję ,bo buraczki są bardzo zdrowe.

    Odpowiedz
  3. martucha180  17 kwietnia 2015 14:17

    Buraczkową uwielbiam, ale czy zjem krem buraczany…? Nie wiem.

    Odpowiedz
  4. bbo  17 kwietnia 2015 14:37

    Oj, zdjęcie naprawdę budzi trwogę… Chybabym spróbowała, ale czy zjadła do końca? – nie wiem.

    Odpowiedz
  5. lilkawodna  17 kwietnia 2015 14:57

    Nie wiem co jest przerażającego w tym zdjęciu? Ot zupa z buraczków jak się patrzy. Ja bym spróbowała i pewnie zjadła do końca bo wygląda na dobrą.

    Odpowiedz
    • bbo  17 kwietnia 2015 20:48

      Dla mnie wygląda jak krew… dlatego napisałam, że mam mieszane uczucia. Może to kwestia zdjęcia i kolorystyki 😉

      Odpowiedz
  6. Wusia  17 kwietnia 2015 17:57

    Fajny krem-łatwy do zrobienia i zdrowy.

    Odpowiedz
  7. Sylwia  17 kwietnia 2015 18:25

    wygląda normalnie i smacznie

    Odpowiedz
  8. girlblack  17 kwietnia 2015 19:28

    Bardzo lubię barszcz czerwony, a takiego kremu to jeszcze nie jadłam, warto spróbować ! 🙂

    Odpowiedz
  9. luna341  19 kwietnia 2015 21:08

    musi smakować obłędnie

    Odpowiedz
  10. Kmakolagwa  20 kwietnia 2015 19:35

    Bardzo apetyczne. Świetny przepis i na dodatek bardzo prosty.

    Odpowiedz
  11. Ewelina  21 kwietnia 2015 22:08

    to normalny barszcz tylko trochę gęsty

    Odpowiedz
  12. Anita  29 kwietnia 2015 12:06

    łee, nie cierpię 🙁

    Odpowiedz
  13. jaboris  20 października 2015 22:02

    Ciekawa zupa, chętnie spróbuję, tym bardziej, że jest bardzo prosta do zrobienia i nie wymaga wielu składników.

    Odpowiedz
  14. joanna252  21 stycznia 2016 21:04

    Ja zrobię na pewno ale z bulionu drobiowego 😀

    Odpowiedz
  15. luna341  2 sierpnia 2016 18:24

    Ma ciekawy kolor.Pewnie w smaku jest wyjatkowa

    Odpowiedz
  16. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 07:56

    Nie przepadam za buraczkami. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany