Przepis na: Krem buraczany
Składniki na danie – Krem buraczany:
- – 400 g buraków,
- – 2 sztuki Rosołu z kury Knorr,
- – 150 g ziemniaków,
- – 100 ml śmietany 36%,
- – 1 łyżka masła,
- – 1 łyżka suszonego majeranku,
- – 1 litr wody
Przygotowanie:
- Buraki i ziemniaki obierz, następnie pokrój je w kostkę i przesmaż w rondlu na maśle.
- Warzywa zalej wodą, dodaj kostki bulionowe Knorr. Wszystko razem zagotuj. Kiedy warzywa będą miękkie, zmiksuj je na gładki krem.
- Śmietanę ubij na sztywno. Zupę rozlej do półmisków. Danie udekoruj kleksem śmietany. Jeśli chcesz, aby krem był ostrzejszy, dodaj do śmietany łyżkę chrzanu.
Komentarze
To zdjecie, czerwone potrawy są troche straszne 🙂
Taką zupę – krem nigdy nie jadłam ,ale na pewno spróbuję ,bo buraczki są bardzo zdrowe.
Buraczkową uwielbiam, ale czy zjem krem buraczany…? Nie wiem.
Oj, zdjęcie naprawdę budzi trwogę… Chybabym spróbowała, ale czy zjadła do końca? – nie wiem.
Nie wiem co jest przerażającego w tym zdjęciu? Ot zupa z buraczków jak się patrzy. Ja bym spróbowała i pewnie zjadła do końca bo wygląda na dobrą.
Dla mnie wygląda jak krew… dlatego napisałam, że mam mieszane uczucia. Może to kwestia zdjęcia i kolorystyki 😉
Fajny krem-łatwy do zrobienia i zdrowy.
wygląda normalnie i smacznie
Bardzo lubię barszcz czerwony, a takiego kremu to jeszcze nie jadłam, warto spróbować ! 🙂
musi smakować obłędnie
Bardzo apetyczne. Świetny przepis i na dodatek bardzo prosty.
to normalny barszcz tylko trochę gęsty
łee, nie cierpię 🙁
Ciekawa zupa, chętnie spróbuję, tym bardziej, że jest bardzo prosta do zrobienia i nie wymaga wielu składników.
Ja zrobię na pewno ale z bulionu drobiowego 😀
Ma ciekawy kolor.Pewnie w smaku jest wyjatkowa
Nie przepadam za buraczkami. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.