Redakcja, 1 sierpnia 2020
Przepis na: Krem buraczany
Składniki na danie – Krem buraczany:
- – 400 g buraków,
- – 2 sztuki Rosołu z kury Knorr,
- – 150 g ziemniaków,
- – 100 ml śmietany 36%,
- – 1 łyżka masła,
- – 1 łyżka suszonego majeranku,
- – 1 litr wody
Przygotowanie:
- Buraki i ziemniaki obierz, następnie pokrój je w kostkę i przesmaż w rondlu na maśle.
- Warzywa zalej wodą, dodaj kostki bulionowe Knorr. Wszystko razem zagotuj. Kiedy warzywa będą miękkie, zmiksuj je na gładki krem.
- Śmietanę ubij na sztywno. Zupę rozlej do półmisków. Danie udekoruj kleksem śmietany. Jeśli chcesz, aby krem był ostrzejszy, dodaj do śmietany łyżkę chrzanu.