Przepis na: Karp wigilijny – prosty i szybki

Karp wigilijny – to danie obowiązkowe wielu domach. Poznaj prosty i szybki przepis, jak go podawać.

Karp wigilijny

 

Karp wigilijny – Składniki:

  • 1 karp
  • sól, pieprz

Sos:

  • 1/4 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sok z cytryny
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób wykonania

Filet z karpia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i przyprawić. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia nasmarować olejem. Ułożyć na blaszce porcje ryby, następnie całość polać sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do około 220 stopni przez 15 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem - Składniki - świeży karp, ok. 1,2 kg                                             - 500 g świeżych pieczarek                                  - 1 cebula                                                          - 1 średni pęczek natki pietruszki                                         - 150 g

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (159 głosów, średnia: 4,48 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. wisienka  13 stycznia 2012 21:54

    Uwielbiam rybę! Szczególnie łososia…
    Staram się jesc ryby 2-3 razy w tygodniu.

    Odpowiedz
  2. malaosobka23  15 stycznia 2012 13:51

    Również uwielbiam ryby ! są zdrowe, pysze i niskokaloryczne czego chciec więcej ? 🙂

    Odpowiedz
  3. burrarum  27 stycznia 2012 08:44

    Śledzie rządzą!

    Odpowiedz
  4. Jaworka  19 grudnia 2015 15:20

    Takiego sobie zrobię w tym roku sam się upiecze

    Odpowiedz
  5. DomologiaStosowana.PL  13 stycznia 2021 14:39

    Mniam! Karp z tego przepisu jest genialny!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany