Przepis na: Karp wigilijny – prosty i szybki

Karp smazony

 

Karp wigilijny – Składniki:

1 karp

sól, pieprz

 

Sos:

1/4 łyżki jogurtu

1 łyżka majonezu

1 łyżka posiekanego koperku

1/2 łyżeczki musztardy

sok z cytryny

oliwa

sól, pieprz

 

Filet z karpia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i przyprawić. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia nasmarować olejem. Ułożyć na blaszce porcje ryby, następnie całość polać sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do około 220 stopni przez 15 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (88 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. wisienka  13 stycznia 2012 21:54

    Uwielbiam rybę! Szczególnie łososia…
    Staram się jesc ryby 2-3 razy w tygodniu.

    Odpowiedz
  2. malaosobka23  15 stycznia 2012 13:51

    Również uwielbiam ryby ! są zdrowe, pysze i niskokaloryczne czego chciec więcej ? 🙂

    Odpowiedz
  3. burrarum  27 stycznia 2012 08:44

    Śledzie rządzą!

    Odpowiedz
  4. Jaworka  19 grudnia 2015 15:20

    Takiego sobie zrobię w tym roku sam się upiecze

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.