Ryba w liściach winogron na grilla

Ryba w liściach winogron to danie, które zafascynuje was swoim wyjątkowym smakiem. Spróbujcie tego prostego przepisu już dziś!

ryba-w-liściach-winogron grillowana, ryba na grilla

Składniki na danie – Ryba w liściach winogron:

Około 400 g sprawionych ryb morskich na przykład sardynki lub makrele

Kilka listków tymianku

Plastry cytryny

Marynowane w solance liście winogron

2 łyżki oleju

Bawełniany sznurek do przewiązania

Przyprawa Grill Klasyczny KAMIS

 

Sposób przyrządzenia:

  1. Olej wymieszać z przyprawą Grill klasyczny KAMIS i posmarować nim ryby wewnątrz i na zewnątrz. Do środka włożyć plastry cytryny i gałązki tymianku.

ryba-w-liściach-winogron grillowana, ryba na grilla

2. Ryby owinąć liśćmi i przewiązać bawełnianym sznurkiem. Piec na rozgrzanym ruszcie po około 8 minut (w zależności od wielkości ryby).

 

ryba-w-liściach-winogron grillowana, ryba na grilla

3. W tym czasie liście się mocno przypieką, a ryba pozostanie soczysta.

ryba-w-liściach-winogron grillowana, ryba na grilla

Zobacz także przepisy na inne ryby:

Przepisy na śledzie w różnych smakach: na słono, ostro lub słodko

Przepisy na śledzie w różnych smakach: na słono, ostro lub słodko

Śledzie pojawiają się na polskich stołach z okazji świąt, imprez domowych, uroczystości, często także w codziennym menu. Można z nich stworzyć wiele smacznych tradycyjnych i nowoczesnych potraw.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (156 głosów, średnia: 4,44 z 5)
zapisuję głos...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany