Ryba w liściach winogron na grilla
Ryba w liściach winogron to danie, które zafascynuje was swoim wyjątkowym smakiem. Spróbujcie tego prostego przepisu już dziś!

Składniki na danie – Ryba w liściach winogron:
Około 400 g sprawionych ryb morskich na przykład sardynki lub makrele
Kilka listków tymianku
Plastry cytryny
Marynowane w solance liście winogron
2 łyżki oleju
Bawełniany sznurek do przewiązania
Przyprawa Grill Klasyczny KAMIS
Sposób przyrządzenia:
- Olej wymieszać z przyprawą Grill klasyczny KAMIS i posmarować nim ryby wewnątrz i na zewnątrz. Do środka włożyć plastry cytryny i gałązki tymianku.

2. Ryby owinąć liśćmi i przewiązać bawełnianym sznurkiem. Piec na rozgrzanym ruszcie po około 8 minut (w zależności od wielkości ryby).

3. W tym czasie liście się mocno przypieką, a ryba pozostanie soczysta.

Zobacz także przepisy na inne ryby:


(159 głosów, średnia: 4,45 z 5)