Przepis na: Dorsz w cieście piwnym

Dorsz w cieście piwnym

Czas przygotowania dania: Dorsz w cieście piwnym –  30 minut

Ilość porcji: 4

Składnikina danie: Dorsz w cieście piwnym

  • – 800 g filetu z dorsza
  • – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr
  • – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
  • – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Pietruszka Knorr
  • – 3 jajka
  • – 0,5 l piwa
  • – 2 szklanki mąki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj gęste ciasto piwne z mąki, jajek, piwa oraz rozkruszonych Przypraw w mini kostkach Smażona Cebula, Czosnek oraz Pietruszka Knorr.
  2. Pokrój dorsza na 5-centymetrowe kawałki.
  3. Maczaj rybę w mące, a następnie w cieście, i smaż na głębokim oleju przez około 10 minut.

Zobacz także: Ravioli z owocami morza oraz warzywami strączkowymi i szpinakiem

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (168 głosów, średnia: 4,87 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  12 czerwca 2015 12:26

    Poproszę to danie, ale bez użycia piwa 😉

    Odpowiedz
  2. Żanett  12 czerwca 2015 15:19

    Jak ja kocham ryby! Piwo mniej, ale w upalny dzień do tej rybki jak znalazł 🙂

    Odpowiedz
  3. Wusia  12 czerwca 2015 19:24

    Jak ktoś nie lubi piwa to może zrobić ciasto na bazie mleka i wody czyli naleśnikowe, ale trochę gęstsze i ryba też będzie super.

    Odpowiedz
  4. macierzanka  12 czerwca 2015 19:24

    Dorsz to moja ulubiona ryba,więc warto zrobić według nowego przepisu.

    Odpowiedz
  5. martucha180  12 czerwca 2015 19:32

    Obojętnie jakie piwo?

    Odpowiedz
  6. Jaworka  12 czerwca 2015 19:34

    taki robię już od dawna tylko ja używam przypraw pojedynczych a nie tak gotowych lub przyprawa do ryb

    Odpowiedz
  7. lilkawodna  13 czerwca 2015 08:13

    Hmmm może być dobre.

    Odpowiedz
  8. AnnaKwasniak  14 czerwca 2015 20:30

    Ciekawa propozycja, może się skuszę 😉

    Odpowiedz
  9. Patriszia  16 czerwca 2015 07:32

    Nie lubię piwa. Wersja bez piwa byłaby idealna 🙂

    Odpowiedz
  10. Kmakolagwa  22 czerwca 2015 14:30

    Pycha. Bardzo apetycznie wygląda.

    Odpowiedz
  11. linea  10 października 2016 10:09

    Coś dla mnie. Ja uwielbiam ryby, mój facet z kolei za nimi nie przepada, ale uwielbia piwo. Może to jest sposób aby obiad z ryby jemu również zasmakował.

    Odpowiedz
  12. AnnStyl  15 grudnia 2016 22:31

    Ojej mniam! Uwielbiam dorsza, a szczególnie smażonego w cieście. Na szczęście mam dostęp bez problemu do świeżego, więc często gości na mym stole. A smażony w takim cieście to na pewno jest nie lada rarytas dla podniebienia.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany