Przepis na: Dorsz w cieście piwnym
Czas przygotowania dania: Dorsz w cieście piwnym – 30 minut
Ilość porcji: 4
Składnikina danie: Dorsz w cieście piwnym
- – 800 g filetu z dorsza
- – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr
- – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
- – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Pietruszka Knorr
- – 3 jajka
- – 0,5 l piwa
- – 2 szklanki mąki
Sposób przygotowania:
- Przygotuj gęste ciasto piwne z mąki, jajek, piwa oraz rozkruszonych Przypraw w mini kostkach Smażona Cebula, Czosnek oraz Pietruszka Knorr.
- Pokrój dorsza na 5-centymetrowe kawałki.
- Maczaj rybę w mące, a następnie w cieście, i smaż na głębokim oleju przez około 10 minut.
Zobacz także: Ravioli z owocami morza oraz warzywami strączkowymi i szpinakiem
Komentarze
Poproszę to danie, ale bez użycia piwa 😉
Jak ja kocham ryby! Piwo mniej, ale w upalny dzień do tej rybki jak znalazł 🙂
Jak ktoś nie lubi piwa to może zrobić ciasto na bazie mleka i wody czyli naleśnikowe, ale trochę gęstsze i ryba też będzie super.
Dorsz to moja ulubiona ryba,więc warto zrobić według nowego przepisu.
Obojętnie jakie piwo?
taki robię już od dawna tylko ja używam przypraw pojedynczych a nie tak gotowych lub przyprawa do ryb
Hmmm może być dobre.
Ciekawa propozycja, może się skuszę 😉
Nie lubię piwa. Wersja bez piwa byłaby idealna 🙂
Pycha. Bardzo apetycznie wygląda.
Coś dla mnie. Ja uwielbiam ryby, mój facet z kolei za nimi nie przepada, ale uwielbia piwo. Może to jest sposób aby obiad z ryby jemu również zasmakował.
Ojej mniam! Uwielbiam dorsza, a szczególnie smażonego w cieście. Na szczęście mam dostęp bez problemu do świeżego, więc często gości na mym stole. A smażony w takim cieście to na pewno jest nie lada rarytas dla podniebienia.