Przepis na: Dorsz w cieście piwnym
Czas przygotowania dania: Dorsz w cieście piwnym – 30 minut
Ilość porcji: 4
Składnikina danie: Dorsz w cieście piwnym
- – 800 g filetu z dorsza
- – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr
- – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
- – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Pietruszka Knorr
- – 3 jajka
- – 0,5 l piwa
- – 2 szklanki mąki
Sposób przygotowania:
- Przygotuj gęste ciasto piwne z mąki, jajek, piwa oraz rozkruszonych Przypraw w mini kostkach Smażona Cebula, Czosnek oraz Pietruszka Knorr.
- Pokrój dorsza na 5-centymetrowe kawałki.
- Maczaj rybę w mące, a następnie w cieście, i smaż na głębokim oleju przez około 10 minut.
Zobacz także: Ravioli z owocami morza oraz warzywami strączkowymi i szpinakiem