Wiosenna przekąska ze szpinakiem i migdałami

przekąska ze szpinakiem i migdałami

Składniki na danie: Wiosenna przekąska ze szpinakiem i migdałami

  • – 10 arkuszy papieru ryżowego
  • – 30 dag świeżego szpinaku
  • – 20 g pomidorków koktajlowych
  • – 10 plasterków żółtego sera
  • – 1 łyżka soku z cytryny
  • – świeża natka pietruszki
  • – 1 łyżka oliwy z oliwek
  • – sól
  • – olej kokosowy do smażenia
  • Migdały płatki Siesta
  • Pieprz czarny mielony Appetita
  • Bazylia Appetita
  • Czosnek mielony Appetita

Przygotowanie:

Szpinak umyj i osusz. Pomidorki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Migdały płatki Siesta pokrusz. Składniki połącz, polej oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą, Pieprzem czarnym mielonym, Bazylią i Czosnkiem mielonym Appetita. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w letniej wodzie, a następnie osusz. Układaj na nim plasterek sera i małą porcję szpinaku. Zwijaj dokładnie, ciasno zawijając boki do środka. Smaż na mocno rozgrzanym oleju aż do zarumienienia. Odkładaj na papierowy ręcznik i osusz z nadmiaru tłuszczu.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (310 głosów, średnia: 4,64 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  21 marca 2017 12:47

    Szpinaki migdały? Ciekawe!

    Odpowiedz
  2. Aromer0209  21 marca 2017 20:54

    Uwielbiam szpinak pod każdą postacią 😀

    Odpowiedz
  3. Aneta  22 marca 2017 09:58

    Wygląda zachęcająco! 🙂

    Odpowiedz
  4. sylwiawes  23 marca 2017 10:23

    Pysznie wygląda 🙂

    Odpowiedz
  5. Jaworka  25 marca 2017 21:49

    Ciekawe połączenie nie jadlam jeszcze

    Odpowiedz
  6. Ewcia  28 marca 2017 09:24

    Ostatnio polubiłam szpinak i jarmuż. Muszę wypróbować ww. przepis 🙂

    Odpowiedz
  7. Pauulaa  10 kwietnia 2017 10:23

    o jaaa, muszę to zrobić, wygląda przepysznie!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany