Wiosenna przekąska ze szpinakiem i migdałami
Składniki na danie: Wiosenna przekąska ze szpinakiem i migdałami
- – 10 arkuszy papieru ryżowego
- – 30 dag świeżego szpinaku
- – 20 g pomidorków koktajlowych
- – 10 plasterków żółtego sera
- – 1 łyżka soku z cytryny
- – świeża natka pietruszki
- – 1 łyżka oliwy z oliwek
- – sól
- – olej kokosowy do smażenia
- – Migdały płatki Siesta
- – Pieprz czarny mielony Appetita
- – Bazylia Appetita
- – Czosnek mielony Appetita
Przygotowanie:
Szpinak umyj i osusz. Pomidorki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Migdały płatki Siesta pokrusz. Składniki połącz, polej oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą, Pieprzem czarnym mielonym, Bazylią i Czosnkiem mielonym Appetita. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w letniej wodzie, a następnie osusz. Układaj na nim plasterek sera i małą porcję szpinaku. Zwijaj dokładnie, ciasno zawijając boki do środka. Smaż na mocno rozgrzanym oleju aż do zarumienienia. Odkładaj na papierowy ręcznik i osusz z nadmiaru tłuszczu.