Prosty przepis: Pstrąg zapiekany w pomidorach

Pstrąg zapiekany w pomidorach

Składniki na danie – Pstrąg zapiekany w pomidorach:

  • filet z pstrąga, 180 g
  • pomidory, 100 g
  • czosnek, 1 ząbek
  • bazylia, oregano, pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Pomidory, bazylię, oregano i czosnek miksujemy do uzyskania konsystencji sosu, doprawiamy pieprzem. Filety płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem pomidorowym. Całość pieczemy pod przykryciem przez 20 minut w temp. 180°C.

 

CZY WIESZ, ŻE…

nie tylko ryby morskie są znakomitym źródłem kwasów omega-3. Z ryb słodkowodnych najwięcej tych dobroczynnych kwasów tłuszczowych ma pstrąg.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (206 głosów, średnia: 4,39 z 5)
zapisuję głos...