Prosty przepis: Pstrąg zapiekany w pomidorach

Pstrąg zapiekany w pomidorach

Składniki na danie – Pstrąg zapiekany w pomidorach:

  • filet z pstrąga, 180 g
  • pomidory, 100 g
  • czosnek, 1 ząbek
  • bazylia, oregano, pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Pomidory, bazylię, oregano i czosnek miksujemy do uzyskania konsystencji sosu, doprawiamy pieprzem. Filety płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem pomidorowym. Całość pieczemy pod przykryciem przez 20 minut w temp. 180°C.

 

CZY WIESZ, ŻE…

nie tylko ryby morskie są znakomitym źródłem kwasów omega-3. Z ryb słodkowodnych najwięcej tych dobroczynnych kwasów tłuszczowych ma pstrąg.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (147 głosów, średnia: 4,52 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Wusia  27 lutego 2015 09:06

    W okresie zimowym proponuje zamiast świeżych pomidorów- pomidory pelatti z puszki uzupełnione kilkoma pomidorami suszonymi, bardzo aromatycznym.

    Odpowiedz
  2. martucha180  27 lutego 2015 09:23

    Sęk w ty, że teraz nie sezon na pomidory. Trzeba troszkę poczekać

    Odpowiedz
  3. lilkawodna  27 lutego 2015 09:43

    Może przygotuje dorsza według tego przepisu z pomidorami koktailowymi.

    Odpowiedz
  4. bbo  27 lutego 2015 12:45

    Pięknie i smakowicie wygląda.

    Odpowiedz
  5. girlblack  30 marca 2015 09:33

    to jest coś dla mnie, kocham jeść pomidory i ryby:)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany