Proste i szybkie danie dla wegetarian: Kotleciki z bakłażanów

Kotleciki-z-bakłażana

Przepis na: Kotleciki z bakłażanów jest autorstwa Marco Ghia –  Szefa warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej

Poziom trudności: łatwy

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki na Kotleciki z bakłażanów:

– 2 duże bakłażany
– 4 łyżki mąki
– oliwa z oliwek
– 4 łyżki startego Parmezanu
– 100g bułki tartej
– 2 jajka
– 50g drobno posiekanej natki

Sposób przygotowania:

Obierz bakłażana ze skórki, a następnie posiekaj go na delikatne, równe paseczki o grubości od 1 do 2 cm. Najpierw obtocz je w mące, następnie w mieszance złożonej z roztrzepanego jajka oraz natki pietruszki, a na końcu w bułce tartej. Usmaż na złoty kolor i posyp parmezanem. Podawaj na gorąco z solą i pieprzem.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (147 głosów, średnia: 4,56 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  6 listopada 2015 12:14

    Nigdy jeszcze nie jadłam bakłażana, muszę koniecznie to zmienić!

    Odpowiedz
  2. Ewelina  6 listopada 2015 12:44

    ja też nie jadłam jeszcze bakłażana 🙂

    Odpowiedz
  3. AnnStyl  6 listopada 2015 13:17

    Ojojoj! Super na pewno wypróbuje ten przepis. Kocham bakłażany! A ten przepis jest intrygujący, szybki i zapewne smaczny. Jak co roku, tak i w tym przerobiłam do słoików ponad 10 kg bakłażanów. W zimie jak znalazł, a cena w zimie bakłażanów och bez porównania wyższa. Ten aromat, smak, zapach. Mmmmmmniam!

    Odpowiedz
  4. lilkawodna  6 listopada 2015 17:16

    Szybki przepis! Trzeba wypróbować!

    Odpowiedz
  5. macierzanka  6 listopada 2015 17:40

    Bardzo lubię bakłażany ,więc ten przepis wypróbuję.

    Odpowiedz
  6. Żanett  6 listopada 2015 17:59

    Bardzo prosty przepis 🙂

    Odpowiedz
  7. Jaworka  6 listopada 2015 20:49

    Bardzo lubię Musakę czy nadziewane więc i ten przepis wypróbuję

    Odpowiedz
  8. Agnieszka  10 listopada 2015 15:43

    Uwielbiam takie proste i pyszne przepisy

    Odpowiedz
  9. Patriszia  12 listopada 2015 20:16

    Nie jadłam bakłażana, ale przepis mi się podoba 🙂

    Odpowiedz
  10. Aneta  19 listopada 2015 16:22

    Szybki przepis faktycznie 🙂

    Odpowiedz
  11. luna341  19 lutego 2016 19:03

    Szkoda ,ze nie ma fotografii z usmażonymi kotlecikami .Cos mi nie pasuje w tym przepisie.Bakłażan smażony rozpada się dlatego powinno sie go smażyć w skorce.A tu widzę że trzeba pokroić bakłażana na małe kawałki.Hmmm co z tego wyjdzie? az muszę sprawdzić.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany