Prosta walentynkowa przekąska: Sałatka Afrodyty – owoce cytrusowe z cykorią

Prosta walentynkowa przekąska Sałatka Afrodyty

Czas przygotowania dania- walentynkowa przekąska: Sałatka Afrodyty – owoce cytrusowe z cykorią –  1/2h
Ilość porcji: 2

Składniki na: walentynkowa przekąska – Sałatka Afrodyty – owoce cytrusowe z cykorią

6 krewetek królewskich
1 cykoria (żółta)
1 czerwony grejpfrut
1 sztuka Sosu sałatkowego włoskiego Knorr
1 pomarańcza
1 jabłko, najlepsze będzie granny smith (zielone)
10 g grubych płatków migdałowych
50 g oliwy z oliwek
sos balsamiczny do dekoracji

Przygotowanie:

1. Sparz krewetki. Obierz i wyfiletuj cytrusy. Zbierz powstały sok. Umyj jabłko i pokrój na cząstki.

2. Natnij krewetki, oczyść i odłóż. Na patelni upraż migdały na złoty kolor.

3. Przygotuj dressing. W tym celu połącz Sos sałatkowy włoski Knorr z zebranym wcześniej sokiem z owoców i oliwą.

4. Podziel cykorię na listki, umyj i osusz. Dodaj cząstki owoców i krewetek. Polej dressingiem.

5. Na talerzu narysuj serce za pomocą gęstego sosu balsamicznego.

6. Wewnątrz serca ułóż porcję sałatki i posyp migdałami.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (229 głosów, średnia: 4,52 z 5)
zapisuję głos...