Pikantny jaglany gulasz z czerwoną pastą curry

kasza jaglana gulasz

Pikantny jaglany gulasz z czerwoną pastą curry:

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej KUPIEC
  • 1 podwójna pierś kurczaka, pokrojona w średnią kostkę
  • 3 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 2 łyżki oliwy
  • pęczek dymki, posiekanej (biała i zielona część)
  • 1 l bulionu lub rosołu
  • 200 ml śmietanki 30%

Przygotowanie:

W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, wrzucić dymkę, chwilę podsmażać, dodać pastę curry i dokładnie wymieszać. Wrzucić mięso i stale mieszając, obsmażać przez minutę lub dwie.
Dodać kaszę i bulion, gotować ok 25-30 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec gotowania dodać śmietankę, ewentualnie dosolić do smaku, podawać gorący gulasz posypany świeżym szczypiorkiem.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (144 głosów, średnia: 4,69 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  29 grudnia 2014 11:37

    Wygląda smakowicie, ale nie wiem jak z ostrością 😉

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  29 grudnia 2014 11:38

    Kasza wraca do łask.

    Odpowiedz
  3. martucha180  29 grudnia 2014 22:33

    Wolę na słodko.

    Odpowiedz
  4. girlblack  15 kwietnia 2015 22:17

    kasza jaglana jest wiec już mi to smakuje 🙂

    Odpowiedz
  5. efffciaa  25 marca 2016 18:52

    Kurczaka można podać na tysiące sposobów , a gulasz z kurczaka jest bardzo delikatny i smaczny . Za kaszami nie przepadam , jem je czasami , ale mnie jakoś specjalnie nie zachwycają .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany