Pikantny jaglany gulasz z czerwoną pastą curry

kasza jaglana gulasz

Pikantny jaglany gulasz z czerwoną pastą curry:

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej KUPIEC
  • 1 podwójna pierś kurczaka, pokrojona w średnią kostkę
  • 3 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 2 łyżki oliwy
  • pęczek dymki, posiekanej (biała i zielona część)
  • 1 l bulionu lub rosołu
  • 200 ml śmietanki 30%

Przygotowanie:

W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, wrzucić dymkę, chwilę podsmażać, dodać pastę curry i dokładnie wymieszać. Wrzucić mięso i stale mieszając, obsmażać przez minutę lub dwie.
Dodać kaszę i bulion, gotować ok 25-30 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec gotowania dodać śmietankę, ewentualnie dosolić do smaku, podawać gorący gulasz posypany świeżym szczypiorkiem.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (197 głosów, średnia: 4,57 z 5)
zapisuję głos...