Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem

Pikantne skrzydełka

Składniki na danie: Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr 
  • 100 ml syropu klonowego
  • 10 świeżych gałązek rozmarynu
  • 200 ml jogurtu gęstego
  • ser z niebieską pleśnią
  • 5 ząbków czosnku
  • 0,5 szklanki oliwy

Sposób przygotowania:

  1. Skrzydełka umyj i wysusz. Od każdego odetnij końcówkę, tak zwaną lotkę.
  2. Czosnek oraz igiełki rozmarynu drobno posiekaj.
  3. Mięso zamarynuj w oleju, rozmarynie, czosnku, syropie klonowym oraz przyprawie Knorr, aby nadać aromatu. Odstaw na co najmniej 2 godziny.
  4. Mięso smaż na grillu około 20 minut często przekręcając, aby się nie przypaliło. Podawaj z sosem serowym.
  5. Przygotowanie sosu: jogurt zmiksuj z serem tak, aby nie było grudek.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (313 głosów, średnia: 4,61 z 5)
zapisuję głos...