Przepis na Pikantne guacamole

Pikantne guacamole

Składniki na Pikantne guacamole:

  • 4 dojrzałe avocado
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżek oliwy z oliwek
  • 1/2 papryczki chili
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry
  • 1 czerwona cebula
  • sok z połowy limonki
  • TABASCO® Habanero
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Avocado przekroić na pół. Usunąć pestki. Delikatnie wyjąć miąższ łyżeczką, pokroić  w drobną kostkę lub rozgnieść widelcem na gładką masę. Do avocado dodać pokrojoną cebulę, roztarty czosnek, drobno pokrojoną świeżą kolendrę i papryczkę chili. Dokładnie wymieszać. Dodać oliwę z oliwy i sok z limonki. Wszystko do smaku przyprawić solą, pieprzem i kilkoma kroplami TABASCO® Habanero.

Zobacz także: Przepisy na sosy – poznaj tajniki ich przyrządzania

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (195 głosów, średnia: 4,47 z 5)
zapisuję głos...