Przepis na Pikantne guacamole
Składniki na Pikantne guacamole:
- 4 dojrzałe avocado
- 2-3 ząbki czosnku
- 1-2 łyżek oliwy z oliwek
- 1/2 papryczki chili
- 1/2 pęczka świeżej kolendry
- 1 czerwona cebula
- sok z połowy limonki
- TABASCO® Habanero
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Avocado przekroić na pół. Usunąć pestki. Delikatnie wyjąć miąższ łyżeczką, pokroić w drobną kostkę lub rozgnieść widelcem na gładką masę. Do avocado dodać pokrojoną cebulę, roztarty czosnek, drobno pokrojoną świeżą kolendrę i papryczkę chili. Dokładnie wymieszać. Dodać oliwę z oliwy i sok z limonki. Wszystko do smaku przyprawić solą, pieprzem i kilkoma kroplami TABASCO® Habanero.
Zobacz także: Przepisy na sosy – poznaj tajniki ich przyrządzania