Przepis na szybkie danie: Piersi kurczaka ze szpinakiem

Przepis na szybkie danie

Składniki – Przepis na szybkie danie: Piersi kurczaka ze szpinakiem

  • 400 g piersi z kurczaka
  • 1 opakowanie – Rosół z kury Knorr
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g sera topionego śmietankowego
  • 200 g śmietany
  • 450 g mrożonego szpinaku

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę i podsmaż. Następnie dorzuć posiekany wcześniej czosnek i cebulę, wszystko razem przez chwilę smaż.
  2. Dodaj śmietanę oraz kostkę Rosół z kury Knorr, dzięki której potrawa nabierze wyjątkowego, pełnego smaku. Dorzuć odciśnięty z wody szpinak.
  3. Następnie dorzucaj kawałki serka topionego i podgrzewaj do czasu, aż się całkiem rozpuści. Gotowe danie podawaj z makaronem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (215 głosów, średnia: 4,64 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Hidari11  2 czerwca 2016 13:12

    Zdrowe i pyszne.

    Odpowiedz
  2. monicitia  2 czerwca 2016 13:12

    Aż się głodna zrobiłam:)

    Odpowiedz
  3. Karolcia  2 czerwca 2016 13:34

    Bardzo ciekawy przepis, jednak muszę się przyznać, że nigdy nie dane mi było do tej pory spróbować szpinaku 😀 i nie zamierzam raczej, jeżeli już miałabym realizować ten przepis to zamieniłabym ten szpinak na coś innego 😀

    Odpowiedz
  4. Margaretkaw  2 czerwca 2016 14:01

    Danie wygląda rewelacyjnie, bardzo apetycznie. Chętnie wypróbuję przepis, bo odpowiadają mi wszystkie składniki. Szpinak podkreślony smakiem czosnku, pycha 🙂

    Odpowiedz
  5. kasia87g  2 czerwca 2016 14:31

    smaczne, zdrowe i proste w przygotowaniu

    Odpowiedz
  6. xtina120  2 czerwca 2016 18:19

    Mniam, same pyszności;)

    Odpowiedz
  7. Wusia  2 czerwca 2016 18:36

    Fajny przepis.Już niedługo będzie świeży szpinak i potrawa będzie jeszcze smaczniejsza.Aby było zdrowiej i mniej kalorycznie nie dodawałabym sera.

    Odpowiedz
    • Joanna007  2 czerwca 2016 19:04

      A ja żeby było zdrowiej i smaczniej nie dodawałabym kostki rosołowej.

      Odpowiedz
      • ewalub  14 marca 2017 12:25

        Zawsze musisz coś po swojemu pozmieniać 🙂

        Odpowiedz
        • Joanna007  14 marca 2017 14:27

          Zazwyczaj tak 😉 Serek topiony jest dość słony, do tego jeszcze strasznie słona kostka rosołowa- myślę że to za dużo, przynajmniej dla mnie;)

          Odpowiedz
  8. macierzanka  2 czerwca 2016 19:42

    Super te szybkie danie z piersi kurczaka.Lubię potrawy ze szpinakiem,dodaję go gdzie tylko mogę.Mam go w tym roku na działce,więc wykorzystuję nawet do jajecznicy.

    Odpowiedz
  9. Laura  3 czerwca 2016 12:04

    Prostota w kuchni zawsze smakuje najlepiej. Nie lubie przekombinowanych dań z duża ilością składników i czasochłonnych w przygotowaniu. Ten przepis jest rewelacyjny, składniki trafiają w gusta moich kubków smakowych…na pewno przygotuje rodzinie takie danie.

    Odpowiedz
  10. nataliaa  4 czerwca 2016 01:15

    o rany.. jest po 1 w nocy, a ja zobaczyłam to zdjęcie i aż się oblizałam haha. 😀 wygląda wspaniale! uwielbiam jak do potraw dodaje się czosnek.

    Odpowiedz
  11. Aneta  6 czerwca 2016 16:39

    Pyszności! 🙂

    Odpowiedz
  12. joanna252  7 czerwca 2016 22:23

    Pysznie a teraz polecam świeży szpinak sama kupiłam i jest naprawdę smaczny z czosnkiem śmietanką serkiem 🙂 Pyszota 🙂

    Odpowiedz
  13. Jaworka  9 czerwca 2016 21:28

    Lubię zupę z serka topionego więc myślę że ten dodatek w tym daniu też mi będzie smakował a to danie jest dość proste i szybkie w przygotowaniu

    Odpowiedz
    • ewalub  14 marca 2017 12:26

      Lubię takie szybkie w przygotowaniu dania.

      Odpowiedz
  14. martucha180  20 czerwca 2016 14:05

    Tym razem nie dla mnie.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany