Pierś z kurczaka marynowana w mleku kokosowym i chilli

Pierś z kurczaka marynowana w mleku kokosowym i chilli

Przepis na: Pierś z kurczaka marynowaną w mleku kokosowym i chilli: czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 4

Składniki:

  • Pierś z kurczaka 2 szt.
  • Mleko kokosowe 200 ml
  • Chilli 1/2 szt.
  • Trawa cytrynowa 1 szt.
  • Sałaty mieszane 60 g
  • Kolendra 5 gałązek
  • Imbir 1 szt.
  • Sos rybny 1 łyżka
  • Cukier ? łyżki
  • Pieprz Zielony Ziarnisty Kamis
  • Sól Morska w Młynku  Kamis
  • Fit up! Do Sałatek Włoski  Kamis

Sposób przyrządzenia:

Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy na pół (przekładamy do miski) Mleko kokosowe gotujemy na wolnym ogniu ze skórkami z imbiru, trawą cytrynową z cukrem i sosem rybnym. Do kurczaka dodajemy posiekaną kolendrę, pokrojoną w drobną kostkę chilli, Pieprz zielony, Sól Morską, posiekany imbir i zalewamy przecedzonym zredukowanym mlekiem kokosowym. Kurczaka , przyprawy i mleko kokosowe porządnie mieszamy ? odkładamy do zamarynowania na 15 min. Sałaty myjemy, rwiemy na małe kawałki i układamy na talerzu Przygotowujemy sos Fit up! Do Sałatek KAMIS i polewamy po sałacie Kurczaka grillujemy z obu stron i układamy po pokrojeniu na sałacie.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (176 głosów, średnia: 4,68 z 5)
zapisuję głos...