Pierś z kurczaka marynowana w mleku kokosowym i chilli
Pierś z kurczaka marynowana w mleku kokosowym i chilli
Przepis na: Pierś z kurczaka marynowaną w mleku kokosowym i chilli: czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 4
Składniki:
- Pierś z kurczaka 2 szt.
- Mleko kokosowe 200 ml
- Chilli 1/2 szt.
- Trawa cytrynowa 1 szt.
- Sałaty mieszane 60 g
- Kolendra 5 gałązek
- Imbir 1 szt.
- Sos rybny 1 łyżka
- Cukier ? łyżki
- Pieprz Zielony Ziarnisty Kamis
- Sól Morska w Młynku Kamis
- Fit up! Do Sałatek Włoski Kamis
Sposób przyrządzenia:
Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy na pół (przekładamy do miski) Mleko kokosowe gotujemy na wolnym ogniu ze skórkami z imbiru, trawą cytrynową z cukrem i sosem rybnym. Do kurczaka dodajemy posiekaną kolendrę, pokrojoną w drobną kostkę chilli, Pieprz zielony, Sól Morską, posiekany imbir i zalewamy przecedzonym zredukowanym mlekiem kokosowym. Kurczaka , przyprawy i mleko kokosowe porządnie mieszamy ? odkładamy do zamarynowania na 15 min. Sałaty myjemy, rwiemy na małe kawałki i układamy na talerzu Przygotowujemy sos Fit up! Do Sałatek KAMIS i polewamy po sałacie Kurczaka grillujemy z obu stron i układamy po pokrojeniu na sałacie.