Pierś z kurczaka marynowana w mleku kokosowym i chilli
Pierś z kurczaka marynowana w mleku kokosowym i chilli
Przepis na: Pierś z kurczaka marynowaną w mleku kokosowym i chilli: czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 4
Składniki:
- Pierś z kurczaka 2 szt.
 - Mleko kokosowe 200 ml
 - Chilli 1/2 szt.
 - Trawa cytrynowa 1 szt.
 - Sałaty mieszane 60 g
 - Kolendra 5 gałązek
 - Imbir 1 szt.
 - Sos rybny 1 łyżka
 - Cukier ? łyżki
 - Pieprz Zielony Ziarnisty Kamis
 - Sól Morska w Młynku Kamis
 - Fit up! Do Sałatek Włoski Kamis
 
Sposób przyrządzenia:
Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy na pół (przekładamy do miski) Mleko kokosowe gotujemy na wolnym ogniu ze skórkami z imbiru, trawą cytrynową z cukrem i sosem rybnym. Do kurczaka dodajemy posiekaną kolendrę, pokrojoną w drobną kostkę chilli, Pieprz zielony, Sól Morską, posiekany imbir i zalewamy przecedzonym zredukowanym mlekiem kokosowym. Kurczaka , przyprawy i mleko kokosowe porządnie mieszamy ? odkładamy do zamarynowania na 15 min. Sałaty myjemy, rwiemy na małe kawałki i układamy na talerzu Przygotowujemy sos Fit up! Do Sałatek KAMIS i polewamy po sałacie Kurczaka grillujemy z obu stron i układamy po pokrojeniu na sałacie.

 (176 głosów, średnia: 4,68 z 5)