Pierś kurczaka z pieczoną fasolą mamut

Pierś kurczaka z pieczoną fasolą mamut

Pierś kurczaka z pieczoną fasolą mamut

Ten dość nietypowy przepis na Pierś kurczaka z pieczoną fasolą mamut z pewnością spodoba się każdemu. Wypróbujcie sami!

Składniki:

Ilość dla 4 osób

4 piersi z kurczaka

200 g zielonej fasoli mamut

4 rzodkiewki

2 łyżki masła

olej

1 /3 pęczka szczypiorku

150 ml jogurtu naturalnego

Przyprawa do grilla ognista Galeo

Przyprawa do sosu tzatziki Galeo

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty, oprósz Przyprawą do grilla ognistą, posmaruj lekko olejem, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Fasolę ugotuj, posmaruj masłem, piecz na ruszcie razem z piersią z kurczaka. Jogurt wymieszaj z Przyprawą do sosu tzatziki, dodaj tartą rzodkiewkę, posiekany szczypiorek, dokładnie wymieszaj. Otrzymany sos podawaj do kurczaka z fasolą.

Inne dania z piersiami kurczaka:

Piersi z kurczaka z serem brie i brzoskwiniami

Piersi z kurczaka z serem brie i brzoskwiniami

Składniki na danie: Piersi z kurczaka z serem brie i brzoskwiniami 400 g piersi z kurczaka 2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr 3 łyżki ketchupu pikantnego 3 brzoskwinie bez skóry (mogą być też morele lub śliwki)
Sakiewki ze szpinakiem z piersi kurczaka

Sakiewki ze szpinakiem z piersi kurczaka

Składniki na: Sakiewki ze szpinakiem z piersi kurczaka 4 pojedyncze piersi Kurczaka Zagrodowego 400 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 2 łyżki masła 400 ml śmietanki 30% 2 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka mielonej

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (163 głosów, średnia: 4,57 z 5)
zapisuję głos...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany