Pierś kurczaka z pieczoną fasolą mamut

 

Pierś kurczaka z pieczoną fasolą mamutPierś kurczaka z pieczoną fasolą mamut

Składniki:

Ilość dla 4 osób

4 piersi z kurczaka

200 g zielonej fasoli mamut

4 rzodkiewki

2 łyżki masła

olej

1 /3 pęczka szczypiorku

150 ml jogurtu naturalnego

Przyprawa do grilla ognista Galeo

Przyprawa do sosu tzatziki Galeo

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty, oprósz Przyprawą do grilla ognistą, posmaruj lekko olejem, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Fasolę ugotuj, posmaruj masłem, piecz na ruszcie razem z piersią z kurczaka. Jogurt wymieszaj z Przyprawą do sosu tzatziki, dodaj tartą rzodkiewkę, posiekany szczypiorek, dokładnie wymieszaj. Otrzymany sos podawaj do kurczaka z fasolą.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (142 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany