Przepis na: Pieczony łosoś Siby
Składniki na danie – Pieczony łosoś Siby:
- 3kg całego łososia, filetowanego, ze skórą
- Sól i pieprz do smaku
- Przyprawa seafood rub
- 3 ząbki czosnku
- 6 łyżek masła
- 3-4 małe cebule, cienko pokrojone
- 1 zielona papryka, drobno pokrojona
- 1 żółta papryka, drobno pokrojona
- 200g pomidorków cherry
- Garść świeżych ziół, np. oregano
Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. 2. Połóż połówki ryb na cienkiej folii. Natrzyj czosnkiem i połową masła, posyp przyprawą seafood rub. 3. Wyłóż cebulę, paprykę i pomidorki. Posmaruj resztą masła. Przypraw solą i pieprzem. 4. Zawiń ciasno każdą rybę w folię spożywcza. Umieść w piekarniku i piecz przez około 30 minut. Łosoś powinien być ciągle różowy w środku. 5. Podawaj ciągle zawiniętego w folię.
Autor przepisu: Siba Mtongana. Przepis pochodzi z programu Polsat Food Network
Komentarze
Wygląda przepięknie, aż ślinka cieknie.
Wygląda bardzo apetycznie.
Smakowicie wygląda!
mniam az mi jeść się zachciało o tej porze;)
narobiliście mi tą rybą smaka!
Kolejnie ciekawe danie. A jak pysznie wygląda. Sposób wykonania bardzo prosty i szybki. Składników tez nie ma, aż tak wiele, a efekt piorunujący. Aż chce się sięgnąć po kawałeczek i zjeść. A zapach pewnie taki, że ślina cieknie.
Ta wersja jest genialna! Wręcz rozpływa się w ustach!