Przepis na: Pieczony łosoś Siby

Pieczony łosoś Siby

Składniki na danie – Pieczony łosoś Siby:

  • 3kg całego łososia, filetowanego, ze skórą
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawa seafood rub
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 łyżek masła
  • 3-4 małe cebule, cienko pokrojone
  • 1 zielona papryka, drobno pokrojona
  • 1 żółta papryka, drobno pokrojona
  • 200g pomidorków cherry
  • Garść świeżych ziół, np. oregano

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. 2. Połóż połówki ryb na cienkiej folii. Natrzyj czosnkiem i połową masła, posyp przyprawą seafood rub. 3. Wyłóż cebulę, paprykę i pomidorki. Posmaruj resztą masła. Przypraw solą i pieprzem. 4. Zawiń ciasno każdą rybę w folię spożywcza. Umieść w piekarniku i piecz przez około 30 minut. Łosoś powinien być ciągle różowy w środku. 5. Podawaj ciągle zawiniętego w folię.

 

Autor przepisu: Siba Mtongana. Przepis pochodzi z programu Polsat Food Network

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (155 głosów, średnia: 4,78 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  10 lutego 2015 09:31

    Wygląda przepięknie, aż ślinka cieknie.

    Odpowiedz
  2. bbo  10 lutego 2015 11:51

    Wygląda bardzo apetycznie.

    Odpowiedz
  3. martucha180  10 lutego 2015 11:52

    Smakowicie wygląda!

    Odpowiedz
  4. truskawka89  11 lutego 2015 22:07

    mniam az mi jeść się zachciało o tej porze;)

    Odpowiedz
  5. girlblack  30 marca 2015 13:01

    narobiliście mi tą rybą smaka!

    Odpowiedz
  6. AnnStyl  15 grudnia 2016 22:54

    Kolejnie ciekawe danie. A jak pysznie wygląda. Sposób wykonania bardzo prosty i szybki. Składników tez nie ma, aż tak wiele, a efekt piorunujący. Aż chce się sięgnąć po kawałeczek i zjeść. A zapach pewnie taki, że ślina cieknie.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany